Най-високият в света хотел "Джей хотел Шанхай тауър" (J Hotel

...
Най-високият в света хотел "Джей хотел Шанхай тауър" (J Hotel
Коментари Харесай

Най-високият в света хотел с ресторант отвори врати в Шанхай - slava.bg

Най-високият в света хотел "Джей хотел Шанхай тауър " (J Hotel Shanghai Tower) през днешния ден публично бе открит в Шанхай. Новият първокласен хотел се намира в кулата "Шанхай тауър ", посочена за втория по височина небостъргач в света (632 метра), отстъпвайки единствено на дубайския Бурдж Халифа (828 метра), заяви китайският информативен портал "Пънпай ", представен от ТАСС.

На последния 120-и етаж на новия хотел на надморска височина от 556,7 метра има ресторант, от който се открива спираща дъха панорама към финансовия център Луцзяцзуй със световноизвестни небостъргачи, насипа на река Хуанпу и панорамата на целия мегаполис. Ресторантът твърди, че влиза в Книгата на върховете на Гинес като най-голям.
Лобито на новия хотел се намира на 101-ия етаж на небостъргача на височина 474 метра. Стаите за посетители са ситуирани сред 86-ия и 98-ия етаж, а басейнът - на 84-ия етаж, на височина над 393 метра. Общо хотелът разполага със 165 стаи, в това число 34 жилището.

Изграждането на небостъргача "Шанхай тауър " коства 15 милиарда юана (2,3 милиарда долара) и е приключено през 2015 година. Вътре с изключение на офис площи има и магазини, заведения за хранене, хотел и най-високата наблюдателна площадка в Шанхай и цялостен Китай - на 118-ия етаж.

Шанхай е прочут със своите небостъргачи и наблюдателни платформи в новия квартал Пудун. Подобни атракции за туристи има в съвсем всяка висока офис постройка в мегаполиса. Преди откриването на "Шанхай тауър " най-високата такава площадка бе на 100-ия етаж на Световния финансов център в Шанхай (474 метра). Поради характерната му архитектура жителите назовават това здание "отварачката "....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР