Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28

...
Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28
Коментари Харесай

Между 3 и 33 градуса - ето какво време ни очаква през септември

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат сред 28 и 33 градуса, а най-ниските - сред 3 и 8 градуса, заяви за Българска телеграфна агенция Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

По думите му през септември се чака междинните месечни температури да бъдат към нормата, която за равнините е сред 18 и 21 градуса, за високите полета - сред 15 и 17 градуса, а за планините - сред 3 и 8 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата.

Прогнозите до този миг сочат, че ни чакат превалявания тъкмо към двата публични празника през месеца - 6 и 22 септември. Около тези дати се чака утежняване на времето и има по-голяма възможност за превалявания.

Месецът ще стартира с най-вече слънчево време и с оптимални температури сред 28 и 33 градуса. Промяна ще настъпи към 4 септември и през втората половина от десетдневието, когато времето ще бъде изменчиво. Ще има и валежи, съпроводени с гръмотевици. Температурите последователно ще се намалят и ще са близки до нормалните за интервала.

През множеството дни и от второто десетдневие се чака изменчиво време, с температури към нормата. Превалявания ще има към 11, 15 и към 18 септември. През последните дни от десетдневието температурите ще се намалят и при изясняване в края на интервала по високите полета се чакат и първите слани.

През третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат близки и по-ниски от нормалните. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства и за превалявания има към 22, 25 септември и в края на месеца.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР