Най-високи резултати за всички времена: подобряване на качеството с 25%

...
Най-високи резултати за всички времена: подобряване на качеството с 25%
Коментари Харесай

Стремеж към постигане на най-добро качество на моделите на Opel

Най-високи резултати за всички времена: възстановяване на качеството с 25% единствено за една година
Амбициозен проект: номер 1 по качество измежду производителите на коли
Резултати от разбора: Въведени нови способи за попречване на неточности
В момента: Най-добри резултати за моделите на Opel в статистиката за щета на ADAC и TÜV Report

Качеството на създаваните от Opel пътнически коли и локотоварни транспортни средства сега е на най-високо равнище. През последните дванадесет месеца качеството на новите коли се увеличи с 25%. Това усъвършенстване е резултат от дифиниране на вътрешно-производствени стандарти на немския производител, както и от отзивите на клиентите през първата година след покупката. Последните пуснати на пазара модели Opel Corsa и Opel Mokka показват първокласно качество на производството – без значение дали са с мотори с вътрешно горене или с електрическо задвижване.

Има основателни аргументи за това усъвършенстване на качеството: Opel си е сложил за цел да усъвършенства производството и да не прави взаимни отстъпки. За да реализира това, автомобилният производител от Рюселсхайм вкара и нови способи за разбор, които имат планиран резултат. Такива системи за прогнозиране разпознават по кое време параметрите се трансформират по подобен метод, че да доведат до вероятни неточности в производството и се поправят превантивно. Резултатът е следният: преди всичко не се създават дефектни елементи, производството продължава без спиране и се поддържа високо равнище на продукцията.

„ В Opel и в цялата група Stellantis ние си поставихме амбициозни цели за реализиране на най-високо качество. Искаме да станем № 1 измежду производителите на коли. Навсякъде, където имаше неизправности, те са отстранени. Повишаваме качеството, покачваме удовлетвореността на клиентите и в това време по този начин понижаваме разноските си “, споделя основният изпълнителен шеф на Opel Уве Хохгешурц.

В немските фабрики в Рюселсхайм и Айзенах прекосяването към най-новата платформа на групата Stellantis докара до спомагателни усъвършенствания. Единната платформена тактика и намаляването на ненужната трудност са значими фактори за високото качество и реализиране на най-хубава надеждност на транспортните средства. В централата на Opel стартира серийното произвеждане на новото потомство Astra. В завода в Руселсхайм Astra с пет порти, а скоро и комбито Astra Sports Tourer ще слязат от индустриалната линия гарантирайки немска точност. Всички версии на Grandland се създават в Айзенах спазвайки най-високите стандарти за качество. Това се удостоверява и от последния отчет на TÜV, в който флагманът на SUV гамата – Opel Grandland е класиран на отличното 11-о място от всичките 128 тествани модела. Освен това, съгласно статистиката на ADAC за 2022 година, моделите на Opel в разнообразни пазарни сегменти, от Grandland и Crossland до ADAM, се открояват и като надеждни използвани коли.

Инженерите на Opel също са фокусирани върху по-нататъшното възстановяване на качеството в дълготраен проект. За тази цел е засилено съдействието с доставчиците на съставни елементи и първични материали. Инженерите приказват за „ издръжливост “, когато дефинират времената на работа и стандартите за елементи. В допълнение към добре познатите изследвания на удовлетвореността на клиентите, екипите отговарящи за съблюдаване на параметрите на качеството правят оценка мнения и оферти във конгреси и други канали в обществените медии. В допълнение дилърите на Opel също имат решаваща роля и се включват в връзката предаващи информация обвързвана с мнението на клиентите по отношение на благоприятни условия за усъвършенствания. Всички мнения се одобряват съществено и се преглеждат детайлно за възстановяване на качеството.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР