Най-вероятно ще има сериозно поскъпване на шофьорските курсове. И причината

...
Най-вероятно ще има сериозно поскъпване на шофьорските курсове. И причината
Коментари Харесай

Задават се сериозни промени в шофьорските курсове, които ще ги направят по-скъпи

Най-вероятно ще има съществено повишаване на шофьорските курсове. И повода е, че скоро наложителните часове за образование ще бъдат увеличени - от 31 на 45, оповестява Нова телевизия.
Според разнообразни сметки това ще значи към 300 лв. от горната страна за курс. Промените с часовете са на Министерството на образованието. В сряда те ще бъдат гласувани дефинитивно от работна група. За да влязат в действие е необходим единствено автограф на просветителния министър. Реалната смяна ще се случи от края на август или при започване на септември, когато ще се промени и цената на курса.
Целта на увеличението на часовете е да се подсигурява по-добро образование на бъдещите водачи и по-малко произшествия на пътя. Освен това, на идващ стадий се планува и въвеждането на симулатор за практическите занятия. Вътрешните изпити също ще отпаднат.
" Ще бъдат включени по-голям брой часове за шофиране в извънградски условия. Времето за шофиране по автомагистрала също ще се усили. Ще има наложително шофиране през нощта, както и в трафик ", сподели ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.
Увеличението на практиката ще значи по-малко доктрина, само че какъв брой тъкмо занапред ще се прецизира. Според Иванов това е вярно, тъй като да вземем за пример не е належащо човек да знае писмен знак по писмен знак наказванията за разнообразни нарушавания на пътя.
За част от инструкторите симулаторите не са добра концепция и се заканват, че в случай че бъдат принудени да ги купуват, ще стартират протестни дейности.
" Поредната налудничава концепция. Този тренажор не може да откри действително място в образованието. Измеренията, чувството, навиците, които се получават, по-късно не намират безусловно никакво приложение ", уточни автоинструкторът Красимир Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР