Най-вероятно на Червената планета са били необходими допълнителни 20 милиона

...
Най-вероятно на Червената планета са били необходими допълнителни 20 милиона
Коментари Харесай

Марс се е образувала за много по-дълъг период от време, отколкото предполагахме

Най-вероятно на Червената планета са били нужни спомагателни 20 милиона години от хипотетичното, с цел да се образува, настояват учени. Новите предположения пренаписват марсианската история, защото до момента се смяташе, че Марс се е формирала за интервал от едвам 2 милиона години.

Учените непрестанно се пробват да схванат повече по отношение на предишното на нашата Слънчева система и един от огромните въпроси е по какъв начин са се образували планетите и какъв брой време им е лишило. Наскоро учените моделирали " раждането " на Марс и считат, че то се е случило извънредно постепенно.

В началото планетата евентуално е била удряна с висока скорост от дребни протопланети по цялата ѝ повърхност и учените са се пробвали да схванат по какъв начин материалите в резултат на тези удари, са си взаимодействали, с цел да образуват " Червената планета ".

Смята се, че към 200 астероида, които са паднали на Земята, са с марсиански генезис, като в тях има детайли като волфрам и платина, които е евентуално да са мигрирали от мантията към нейното ядро по време на образуването ѝ.

Доказателствата за тези детайли в марсианската тога, както се видяло от разбора на метеоритите, са значими, тъй като демонстрират, че Марс е бил бомбардирана от протопланети, откакто главната ѝ нуклеарна групировка е завършила. Изучавайки радиоактивния разпад на тези детайли, учените ще могат да открият по кое време планетата е приключила своето създаване.

„ Знаехме, че Марс е получила доста количество детайли като платина и злато при ранните и огромни конфликти “, сподели водещият създател на изследването доктор Симон Марчи.

„ Въз основа на нашия модел, ранните конфликти са произвеждали хетерогенна марсианска тога, наподобяваща мраморен кекс. Тези резултати допускат, че догатките ни по отношение на образуването на Марс могат да бъдат неверни заради ограничавания брой астероиди, налични за проучване “, добави той.

Преди скорошните открития, учените считали, че Марс се е образувала сред два и четири милиона години след образуването на Слънчевата система, само че сега резултатите от изследването сочат, че действителният времеви диапазон е към 20 милиона години.

Източник: New York Post

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР