Най-вероятно мнозина помнят онзи велик и незабравим диктатор Саддам Хюсеин.

...
Най-вероятно мнозина помнят онзи велик и незабравим диктатор Саддам Хюсеин.
Коментари Харесай

Живот в лукс, реки от злато и любов пред камери – това е историята на Саджида Хюсеин – мистичната съпруга на Саддам

Най-вероятно мнозина помнят оня популярен и паметен деспот Саддам Хюсеин. Макар и историята му да не приключва толкоз добре и да сме очевидци на един от най-зловещите и даже не толкоз хуманни процеси, Саддам остава като мистична фигура. Знаем повече за сина му Удай, който е по-скоро някакво въплъщение на дявола, в сравнение с рационално човешко създание, само че когато разполагате с черното злато, даже законите могат да се покварят. Любопитен факт е, че до през днешния ден в Близкия изток ще открием, че той продължава да се учи и не всички го считат за толкоз неприятен или добър.

Истината е, че до през днешния ден има някои тъмни петна в историята на Саддам, които най-вероятно няма по какъв начин да бъдат изследвани. Ясно е, че в един миг съумява да закупи. Продаден е от Франция, а съгласно учените, които го сглобяват, той в никакъв случай не е можел да извлече материал за нуклеарно оръжие. Ясно е, че и огромна част от неговата войска е, само че даже и през днешния ден няма санкции за нападението над изтегляща се армия.

Липсата на надзор и установяването на някаква форма на народна власт, до през днешния ден е много грубо изгубена. И до момента в който виждаме някои доста странни решения, не би трябвало да забравяме, че Саддам има и семейство, само че за него не се знае нищо. Историята демонстрира, че малко след войната в залива, неговата брачна половинка и първият му братовчед изчезват и в никакъв случай повече не са открити. Саддам е женен първоначално за Саджида Талфах и доста хора знаят, че този брак е организиран от неговите родители, когато двойката се среща за първи път, когато Саддам още не е навършил 10 години. Практиката е известна на ислямския свят и въпреки никой да не се интересува дали младите ще се харесат, откакто фамилията споделя – децата се подчиняват.

 FILE PHOTO Saddam Hussein Family Photos

Тук има един проблем, Саджида е щерка на чичото на фамилията, което прави двойката първи братовчеди. Отново това е постоянно срещана процедура в доста фамилии в Близкия изток, въпреки и постоянно да виждаме тъкмо това. Лекарите по целия свят ще споделят, че този тип фамилии постоянно раждат не толкоз здрави деца и могат да потвърдят с документи, че комбинацията на две ДНК-та от едно семейство ще подсигурява единствено серия от беди, които мъчно биха могли да се подценяват. Точно затова в някои дребни страни като Исландия, може да откриете, че съществува мобилно приложение, което тъкмо и ясно може да ревизира дали двама души имат каквито и да било родствени връзки.

Причините са безусловно същите. Двойката се дами публично през 1963 година и до този миг обаче няма доста информация за точната дата. Саддам има 5 деца – Удай, Кусай, Рагхад, Рана и Хала. Липсва информация по отношение на развиването и потеклото на дамата. Според информацията, която е много лимитирана, Саджида е била  учителка, преди да се омъжи за своя братовчед. Според някои членове на фамилията, бракът е изработен единствено и само поради високия обществен статус на бъдещия  деспот. И по този начин можем да си мислим, че животът потегля в една друга и доста красива посока. Например ще открием, че Саджида стартира да носи дизайнерски  облекла от Европа, носи скъпи бижута, боядисва тъмната си коса – руса.

Една от журналистките, които наблюдават доста деликатно нейния живот, при една среща декларира, че първата дама на Ирак даже има по-бяла и нежна кожа. Злите езици изясняват, че е слагала толкоз доста пудра на лицето си, че от време на време приличала на човек, който е спал върху чувала с брашно. Ако си мислите, че не е усвоила някои от тъмните страни на своя брачен партньор – грешите. Според легендата, тя била тъкмо толкоз проклета, колкото и брачният партньор ѝ. Понякога визитата ѝ в магазин можело да накара хората да се чудят дали наистина  ще живеят и ще завоюват нещо или ще бъдат обезглавени, тъй като отношението им към нея, не са били толкоз професионални.

 Saddam Hussein Family Photos

Има моменти, в които Саджида може да влезе в магазина и тогава има единствено едно предписание – никой не би трябвало по никакъв метод да приказва за пари – тя рядко се сещала, че би трябвало да заплати нещо и въпреки да е повече от богата, просто влизала и избирала най-хубавото, в случай че някой повдигне въпроса, до вечерта може да няма магазин или да е изхвърлен на улицата. Както може да се досетите, малко на брой имат даже желанието да се опълчват, въпреки всичко стока може да се закупи още веднъж, само че не и глава.

И най-лошото е, че тя по този начин или другояче била част от една голяма кражба, която изпраща иракчани в тотална беднотия – знае се на всички, че най-богатите са и най-близките хора на Саддам – всички останали би трябвало да оцеляват – нищо повече. Саджида не била по-различна от брачна половинка си, тя била злобна, алчна и властна, а съгласно някои – даже по-опасна, в сравнение с можем да подозираме. Много години по-късно някои от прислужниците ще продължат да описват злокобни истории, когато пристигна време за почитание и работа. Има легенда, че в миналото Саджида оставила кучето си на жаркото слънце, с цел да го чака да почине от горещините – неговата присъда е такава, тъй като то посмяло да я ухапе. Сигурно това ви се коства злокобно, само че от време на време и самите чиновници в двореца получавали същата орис – никой не умирал, само че може да си визиите дългите лета в Ирак.

Въпреки мръсните секрети зад лъскавата опаковка, дамата продължава да притегля колкото се може повече позитиви и има рационално пояснение – въпреки всичко нейният брачен партньор я поучава да наподобява колкото се може по-добре. Ето за какво имиджът би трябвало да е повече от прелестен – Саддам е любящият татко и добър брачен партньор пред пресата, потвърждавайки в изявление от 1978 година, че най-важното в живота му  е бракът и неговата брачна половинка в никакъв случай не би трябвало да се усеща ненужна и незначителна, тъй като тя е дамата, която го приключва като мъж и татко. През целият си живот, вестниците не престават да демонстрират една брилянтна и почтена двойка – истината е толкоз жестока, че даже не може да си визиите. Слуховете за хилядите афери, които Саддам има, по-късно се практикуват по същия метод и от Удай, а синът би трябвало да се учи от татко си, най-малко по този начин повелява традицията.

Една съответна обич продължава да печели най-вече – Самира Шахбандар. Дори и фактът, че двамата имат брак с други хора, въобще не ги тормози. Има клюки, че пре 1986 година даже са съумели да сключат брак скрито. И до момента в който брачният партньор на Шахбандар е повече от рационален и просто отстъпва и стопира да предявява каквито и да било апетити, Саджида не е на същото мнение. Все отново никой не желае да съобщи розовия си живот, нали? Чашата прелива, когато Саддам взема решение да се демонстрира в общественото пространство с втората си брачна половинка в края на 80-те години на предишния век. Това заплашва първичната фамилия, а тъстът Аднан Кхаиралах стартира да приказва доста съществено по този проблем и даже упреква първия в Ирак за някои доста съществени произволи, които биха нарушили имиджа на страната.

Очевидно е, че единственото, което може да направи, е да пази сестра си, само че сходни маневри могат да се случат в Европа и Съединени американски щати, само че в Близкия изток работят други закони. Изведнъж тъста  стопира да приказва и става по-тих от агънце. Малко по-късно се разрушава с хеликоптер, само че към година по-късно един от телохранителите ще удостовери, че е сложил експлозив в машината и нареждането е пристигнало точно от Саддам. Много фамилни членове на Саддам са били принудени да изоставен Ирак по време на войната с Кувейт и едвам след края ѝ вземат решение, че може да се завърнат назад.

 Saddam Hussein Family Photos

Саджида би трябвало да изостави своя живот, изключително откакто открива, че нейният брачен партньор е изгубил контрола и води Ирак към една доста сериозна и черна пропаст, от която няма да има връщане обратно. Тя се пробва да напусне страната към 2003 година (малко преди бомбардировките на Багдад). До през днешния ден няма доста информация къде е съумяла да избяга, съгласно някои е потърсила политическо леговище във Англия, пробвайки се да избяга и да изведе своите две дъщери надалеч от идното кръвопролитие. Островът признава, че в никакъв случай не е получил даже молбата за даване на такова. Освен това се удостоверява няколко пъти, че страната няма никакви потребности, както и отговорности да даде такова право на човек, който неведнъж нарушава човешките права.

Истината е, че в този миг дамата към този момент е схванала какво би трябвало да заплати – диктатурата на Саддам най-сетне идва с търсенето на сметка. Дори и Саджида да не е била непосредствено в ръководството, нито един иракчанин нямало да елементарни за всички жестоки произволи. Има и още нещо, дамата знаела, че всяко едно украшение, всяка една дреха и даже колите, които са карали, са платени с кръв. Тук идва и огромният въпрос: какво се случва с нея? Според информацията, тя е още жива и най-вероятно се крие някъде. Най-често се има вяра, че е съумяла да избяга в Катар, където се намира и до през днешния ден. Част от децата съумяват да избягат в Йордания.

През 2004 година точно Саджида наема екип от. През 2006 година излиза наяве, че Ирак слага фамилията на Саддам в топ 20 на най-търсените хора в страната. Истината е, че никой не знае даже къде тъкмо се намира в Катар, в случай че още е там. До през днешния ден няма информация дали е жива, а последните истории, че е умряла през 2015 година, са отречени от фамилията. Трябва да признаем, че първата брачна половинка съумява да изиграе картите си извънредно добре, откакто на потегляне съумява да вземе задоволително милиони, с които да продължи да живее по същия метод, само че към този момент без светлината на прожекторите. Вярва се, че през днешния ден е на 84 години. Според всички данни, тя е единствената, която съумява да изиграе картите си вярно на финала.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР