Най-вероятно , които сега са на обучение в електронна среда,

...
Най-вероятно , които сега са на обучение в електронна среда,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Следващата седмица решаваме за връщането на големите ученици в клас

Най-вероятно, които в този момент са на образование в електронна среда, ще се върнат в учебно заведение. Вероятно от тях ще стартираме, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Предстои разискване със синдикатите, с директорските организации, което евентуално ще стане в понеделник.

Припомняме, здравният министър Костадин Ангелов изясни, че огромните възпитаници - три.

" Ситуацията продължава да е непредвидима, изключително така наречен английски вариант. От друга страна, в случай че е прекомерно малко - на децата им би трябвало време за превключване, акомодация. Може би ще се ориентираме към компромисен вид от две седмици, само че идната седмица ще (се решава) ", сподели Вълчев.

Изпитите след 4-ти и след 7-ми клас остават. Те са потребни за оценяване знанията на учениците, изясни просветителният министър. Не би трябвало да тормозят нито учителите, нито учениците. " Полезни са за оценка на затвърждаване на знанията, за оценка на учениците и на учебните заведения. Това, което вършим като промени, е по-голяма част от изпитите да бъдат свързани с мерене на умения, в сравнение с със заучаване. Не бива учениците да се тормозят повече в сравнение с едно вътрешно оценяване ", сподели Вълчев.

По думите му по-често се отнасяме несериозно към тестванията от интернационалните проучвания, в сравнение с към тези изпити . Често ни слагат въпроса за оценка на учебното заведение, само че не можем да създадем такава оценка, в случай че нямаме дребните матури, сподели Вълчев.

Изпитите остават към този момент, единствено при спешна обстановка може да не се проведат. Образованието е изпитание, би трябвало да оценим тези старания, сподели Вълчев.

първи период с две седмици, те са го избрали това през декември, изясни министърът.

Където са подготвени, ще стартират всеобщо проучване за ковид, новият вариант може доста по-бързо да докара до увеличение броя на инфектираните, изясни Вълчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР