Най-вероятно грипната ваканция няма да бъде удължена като национална. В

...
Най-вероятно грипната ваканция няма да бъде удължена като национална. В
Коментари Харесай

Националната грипна ваканция няма да бъде удължавана, но по места ще има удължаване

Най-вероятно грипната почивка няма да бъде удължена като национална. В Пловдив и във Велико Търново ваканцията ще е до края на седмицата, като цяло в обособени области и общини ще има удължение. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев.
Ден за ден се взема решение, посочи Вълчев и добави, че не е изключено в София също грипната почивка да е до края на актуалната седмица. Причината – пикът на заболеваемост от грип в столицата се случва в този момент.
Вълчев изясни, че приблизително 10 дни неявяване има от децата, което значело, че още имало задоволително време да се вземе и научи нужният материал, само че най-вероятно за сметка на извършения. Не обмисляме удължение на образователната година или смяна на матурите и изпитите, добави той. Ще се обмислят и разновидности за отдалечено образование – единият е с виртуална класна стая, само че това не е всеобщо използвано поради нужни устройства, само че може да се прави конферентна връзка на клас. " Почти всички деца имат лични компютри и електронни устройства ", уточни министърът пред Нова телевизия, който добави, че в международен мащаб заболеваемостта от ковид е ниска при децата.
Трябва да сме внимателни, само че в идващите седмици ще имаме обстановка що се отнася до ковид, разяснява Вълчев. „ Всеки ден в допълнение почивка е нежелан ”, добави той що се отнася и до ориста на пролетната почивка.
От думите на Вълчев стана ясно, че в случай че в работа бъде изработен самобитен детски ъгъл поради насилствена почивка – грипна или друга, нямало да бъде нарушаване на разпоредбите, само че той съобщи, че не е здравно лице, отговорно по тези въпроси.
Още: " В матурите няма да има образователен материал, който не е взет поради грипа и ковид ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР