Най-вероятно Анкара ще се договори с Москва за закупуване на

...
Най-вероятно Анкара ще се договори с Москва за закупуване на
Коментари Харесай

Турция ще закупи нова партида руски ракетни системи С-400

Най-вероятно Анкара ще се контракти с Москва за закупуване на спомагателни съветски зенитно-ракетни комплекси "Триумф " С-400, уточни съветският вицепремиер Юрий Борисов.
Той добави, че Русия "заема устойчиво второ място в света във връзка с оръжейните продажби ", заявявайки, че страната му има дълготрайни поръчки за военна техника на стойност 55 милиарда $.
"Най-вероятно те (турските власти) ще упражнят правото си на избор и ще не престават да работят с нас. Надяваме се, че Турция ще избере ракетния комплекс С-400, тъй като по своите характерности той е най-хубавият в света. Като цяло съветските системи за противовъздушна защита (ПВО) са класа над всички международни съперници ", съобщи Юрий Борисов пред новинарския ефирен канал "Русия-24 ".
По-рано този месец и различен съветски формален чиновник разкри, че Москва и Анкара договарят нова договорка за въоръжение за 2020 година, която ще включва спомагателна доставка на противоракетни системи С-400. Това разгласи при започване на декември шефът на Руската федерална работа за военно-техническо съдействие Дмитрий Шугаев.
"Ние редовно работим по този въпрос. Най-важното е, че има предпочитание и от двете страни да продължат в дух на съдействие в тази област ", акцентира тогава Шугаев.
Коментарите на висшите съветски представители са факт, макар че през ноември представителят на турския президент Ибрахим Калън съобщи, че Анкара не договаря за нова ракетна договорка с Москва. Първоначалният контракт за доставката на съветски системи С-400 беше подписан през април 2017 година макар обстоятелството, че Вашингтон изрази на няколко пъти сериозна угриженост по отношение на това съглашение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР