Най-вероятната причина за възникването на пожар в завода за отпадъци

...
Най-вероятната причина за възникването на пожар в завода за отпадъци
Коментари Харесай

Пожар в завода за отпадъци в София, батерия подпали сметта

Най-вероятната причина за възникването на пожар в завода за боклуци е възпламеняване на литиево-йонна батерия, която се е намирала в отпадъците, осведомят оттова.

Инцидентът е зародил в 2:20 ч. тази заран, когато е видян дим от една от линиите, която свързва постройка " Биосушене " и постройка " Производство на RDF-гориво ". Бързата реакция на служащите и спешните екипи са предотвратили по-големи провали. Инцидентът е локализиран и овладян.

Няма заплаха за здравето на хората и риск за околната среда.

Допълва се, че екипите на терен са спазили прецизно процедурите и разпоредбите при пораждане на застрахователно събитие, застрахователите са известени по надлежния ред.

От предприятието благодарят за бързата реакция на всички от дежурната промяна, взели участие в преодоляването на случая.

Седем пожарни коли са изпратени на мястото на случая и към 6:00 ч. обстановката е била овладяна, споделиха за Българска телеграфна агенция от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи. Общо 25 огнеборци са взели участие в потушаването на пожара.

Само преди няколко дни точно заводът за отпадък стана мотив за следващи пререкания сред ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет и ГЕРБ-СДС. Столичният цех за отнасяне на боклуци не преработва отпадъка, а бонусите порастват в геометрична градация, упрекна кметът на София Васил Терзиев. Той изпрати на прокуратурата отчета от одита.

От ГЕРБ отхвърлиха обвиняването и го нарекоха неистина, като показаха, че ръководещите в столицата вещаят рецесия на боклука, каквато няма да се състои. " Тази измислена рецесия се прави, с цел да се избяга от фокуса на същинската такава ", разяснява изказванието на кмета общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР