Най-великият снукър играч извън Великобритания Нийл Робъртсън поздрави World Snooker

...
Най-великият снукър играч извън Великобритания Нийл Робъртсън поздрави World Snooker
Коментари Харесай

Нийл Робъртсън похвали финансовата антикризисна мярка за снукър играчите

Най-великият снукър състезател отвън Англия Нийл Робъртсън поздрави World Snooker Tour за решението да оказват помощ на по-ниско ранкираните състезатели и да им подсигуряват 20 хиляди паунда доход за сегашния сезон.

В опит да оказват помощ на затрудняващите се финансово играчи управниците оферират два транша по 10 хиляди паунда, които са ориентирани най-много точно за тези от ниските равнища на ранглистата и занапред дебютиращите измежду експертите.

Инициативата стартира този месец и съставлява непосредствено заплащане на 10 хиляди паунда, а още толкоз ще бъдат преведени на всеки експерт през януари.

Така общият брой от 20 хиляди паунда през сезон 2022/23 се чака да донесат известно успокоение на играчите. На всеки, който надвиши границата от 20 хиляди от наградни фондове този сезон (обикновено това са топ играчите), ще му бъдат приспаднати двата предплатени транша.

Те обаче ще останат по сметките на състезателите, които не могат да преминат тази граница с представянето си в ранкинг шампионатите през акцията.

През предишният сезон 64-ият в едногодишната класация Дейвид Лили бе спечелил общо 35 хиляди от наградни фондове. 90-ият Луис Хийткоут бе навръх границата от 20 000, а тези под него не можеха да се похвалят с повече, изключително състезателите без професионален статут, които въпреки всичко получаваха право на присъединяване в някои шампионати.

“Това е фантастична вест. Дори топ играчите, които печелят положителни пари, помнят какво е било първоначално. Аз самият оказвам помощ финансово на някои играчи, тъй като те изнемогват и доста от тях даже се отхвърлят. 

Дано тази процедура да продължи. Така ще се помогне на състезателите да се концентрират върху тренировките и да не мислят толкоз за заплащане на сметки. Естествено, 20 хиляди паунда няма да покрият всички разноски, само че ще оказват помощ доста в същото време на рецесия в Обединеното кралство.

Помня по какъв начин играех мачове и си пресмятах, че успеха ще ми обезпечи пари за наем за към 2-3 месеца. Поради тази причина и до през днешния ден повеждам естествен живот и не разходвам за безумни неща. 

20-те хиляди паунда ще оказват помощ на занапред дебютиращите експерти с това, да вземем за пример, да си вземат по-хубава маса за тренировки и да опитат да вдигнат равнището си. 

Аз, Рони, Джъд и Марк печелим доста пари, само че ние сме измежду дребното късметлии, до момента в който занапред пробиващите състезатели ще получат огромно облекчение с тези обезпечени доходи, с цел да не се тормозят финансово чак толкоз ”, сподели Робъртсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР