Най-великият съвременен тенор в света пристигна в България. Легендарния певец

...
Най-великият съвременен тенор в света пристигна в България. Легендарния певец
Коментари Харесай

Най-великият тенор в света пристигна в България

Най-великият актуален тенор в света дойде в България. Легендарния артист и един от най-известните оперни звезди в целия свят Йонас Кауфман, дойде у нас на върха на славата си.

Кауфман ще остане цели три дни в София във връзка концерта си на 28 септември.

Оперният артист ще излезе пред публиката от 19 часа в Зала 1 на НДК след планувания му концерт през май, който беше отсрочен заради заболяване.

В оперната церемония ще му партнират Софийската филхармония и американката Рейчъл Уилис-Сьоренсен, обичана негова театрална партньорка освен за изявата у нас.

Наричан „ най-великия тенор на света “, Кауфман идва у нас в топ форма и на върха на славата си. С не по-малко зашеметителна кариера от именитите оперни тенори като Хосе Карерас, Пласидо Доминго и Лучано Павароти.

От свои източници SafeNews научи, че Кауфман е кацнал тази заран и е посрещнат от фенове на летище „ София “. Бил е дружно със брачната половинка си Кристиан Луц, оперна режисьорка, и един от синовете им.

Това е първото посещаване на германеца в България. Още на следващия ден той ще се взе участие в подготовките на Националния ни филхармоничен оркестър за огромния мотив.

Търсен за участия в най-престижните оперни театри и подиуми по света, Кауфман не е показал никакви искания за пребиваването си у нас, разкриха от Софийската филхармония.

Репетиците му стартират след броени часове.

Той ще репетира със сопраното Уилис-Сьоренсен.

Диригент на събитието, което софийската аудитория чака от пролетта, ще бъде Йохан Ридер. Програмата на концерта включва фрагменти от „ Палячи “, „ Бохеми “, „ Турандот “, „ Веселата вдовица “, някои от тях включени в най-новия албум на Кауфман, озаглавен „ Пучини – любовни афери “.

В записите тенорът си партнира с плеяда оперни величия като Анна Нетребко, Асмик Григорян, българката Соня Йончева, както и Прити Йенде и Мария Агреста, две от най-успешните възпитанички от школата на Райна Кабаиванска.

Източник: Софийска филхармония

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР