Най-великият боксьор на България и Варна Ивайло Маринов бе потърсен

...
Най-великият боксьор на България и Варна Ивайло Маринов бе потърсен
Коментари Харесай

Ивайло Маринов: Спортът във Варна изпраща успешна година, дано другата донесе повече слава

Най-великият боксьор на България и Варна Ивайло Маринов бе потърсен от „ Петел “ за разбор на постигнатото от спортистите на Варна през отминаващата година. Макар и малко афектиран, че не бе поканен на тържеството, на което бяха отличени най-хубавите спортисти за 2021 година в морската столица, олимпийският първенец се съгласи да направи своята равносметка.

„ Изпращаме една сполучлива за варненския спорт година, в която състезатели и треньори продължиха да бъдат оптимално затруднени поради пандемията от ковид. Това обаче не попречи на мои съграждани да покоряват върхове. Имаме си олимпийска шампионка в лицето на Симона Дянкова, щангистът Христо Христов приключи пети на Игрите и втори на Олимпиада, тенисистът Пьотр Нестеров игра край на двойки в шампионат от „ Големия шлем “, а волейболистът Борис Начев се класира втори в света с юношеските национали до 19 години “, стартира пред „ Петел “.

„ Успехи записаха също плувци, лекоатлети, гимнастици, ватерполисти и представители на бойните спортове. МФК Спартак пък реализира нещо, което различен наш тим не е правил в Шампионска лига по плажен футбол. Горд съм и с двата ни футболни тима. Знаете какъв брой доста почитам Илиан Илиев и съм уверен, че под негово управление Черно море ще задържи третото място и през пролетта. Радвам се и за Спартак, където играх футбол като дете. Спартак се възражда по безапелационен метод и за мен е вън от подозрение, че през май идната година ще се завърне там, където му е мястото – в елита. Като цяло се надявам 2022 година да донесе повече популярност на варненския спорт. Искам да пожелая на всички варненски спортисти на първо място да бъдат здрави, поради комплицираните времена за живот, и да не престават да сбъдват спортните си фантазии “, сподели още Маринов.

В умозаключение той разяснява и резултатите в анкетата за Спортист №1 на България за 2021 година. „ Моите уважания към Ивет Горанова, само че щеше да е по-честно и заслужено, в случай че двете със Стойка Кръстева бяха оповестени за Спортист на годината. Знам, че в никакъв случай не се е получавало до момента, само че щеше да е един прелестен казус. Все отново боксът и донесъл на България доста медали от олимпиади, международни и европейски шампионати. От друга страна той е измежду най-старите и одобрени спортове на Олимпийски игри, а преди Стойка ние нямахме олимпийска шампионка при дамите “, съобщи Ивайло Маринов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР