Най-възрастният народен представител, който ръководи първото заседание на 48-ото Народно

...
Най-възрастният народен представител, който ръководи първото заседание на 48-ото Народно
Коментари Харесай

Вежди Рашидов призова депутатите да изберат най-сетне председател на НС: Седнете като хора, вижте тоя народ ще има ли хляб или няма да има!

Най-възрастният депутат, който управлява първото съвещание на 48-ото Народно заседание (НС), Вежди Рашидов (ГЕРБ-СДС) прикани депутатите към този момент да преминат към избора на ръководител на Народното събрание. " Аз не съм като вас свободен човек ", съобщи той.  " Ако четири дни аз би трябвало да седнал съм и да следя това, което вие тук оферирате..... Чудя се - за една година дойдохте, от кое място дойдохте с толкова ненавист ", разяснява Вежди Рашидов.
" Седнете като хора, вижте тоя народ ще има ли самун или няма да има, този народ ще се усмихне ли или няма да го накарате да се усмихне ", прикани той. Рашидов означи, че Народното събрание е място за работа, а не за привнасяне от улицата на негативи. Моля ви разберете се като държавни мъже, прикани той. 

При първата процедура за избор на ръководител на 48-ото Народно заседание не беше определен никой от номинираните за поста. При втората процедура претендентите станаха петима, откакто и Движение за права и свободи предложи своя кандидатура. В хода на полемиката от " Продължаваме Промяната " желаеха от ГЕРБ смирение. 
Преди това Тома Биков съобщи, че ГЕРБ-СДС няма да отдръпват претендента си за ръководител на Народното събрание. Колегата му Радомир Чолаков разяснява, че в три сходни Народни събрания парламентаризмът се разрушава до основи. Няма да отстъпим, зад нас има 650 хиляди души, уточни той и прикани да почитат гласоподавателите им. 
Ние почитаме всички български жители, които са дали своят вот, както и тези, които са избрали да не гласоподават, съобщи в отговор съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. Това, което желаеме от вас, е смирение, обърна се той към Радомир Чолаков. По думите му, с цел да има амнистия, първо би трябвало да има смирение.

Това, което желаеме, е ясно да излезете и да кажете: " Тук сбъркахме, като ограбвахме българските компании и ги рекетирахме, тук сбъркахме, като оставихме един милион пенсионери под линията на беднотия и им давахме бюджети " постна пица ". Тук сбъркахме, когато свалихме едно доста мъчно направено държавно управление в един фрагментиран парламент, който три пъти не съумя да направи държавно управление, без да имаме проект какво ще вършим по-късно ", съобщи Асен Василев. Когато кажете: " Сбъркахме ", тогава могат да стартират каквито и да е диалози, добави той.
Делян Добрев от ГЕРБ-СДС го репликира, че милион и половина души има под линията на беднотия и му напомни обещанията на предходните ръководещи. На собствен ред той прикани Асен Василев да кажат: " Ние направихме доста беди, поправете ги, ние няма да ви пречим ". Стигнем ли до избори, това е, тъй като през днешния ден се стигна до конституционна рецесия, с помощта на детското държание на " Промяната ", разяснява Добрев.
Христо Иванов от " Демократична България " уточни, че изборът на ръководител на Народно събрание е градивна част, крайъгълен камък на построяването на болшинството. Той добави, че по тази причина не могат да поддържат другояче сериозната кандидатура, която са издигнали от ГЕРБ-СДС.
Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " приканва за разсъдък, всеки със съвестта си да направи избора за ръководител на Народно събрание и да продължат напред.
Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов за ръководител на Народното събрание би трябвало да бъде определена фигура, която да не разсънва доста страсти. Ако това не се случи, няма нищо ужасно, отиваме на нови избори, добави той. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР