Най-вълнуващата нощ за българския баскетбол предстои. Александър Везенков вероятно ще

...
Най-вълнуващата нощ за българския баскетбол предстои. Александър Везенков вероятно ще
Коментари Харесай

Александър Везенков и Сакраменто Кингс дават старт на сезона в НБА тази нощ

 Efbet2023 Horizontal
Най-вълнуващата нощ за българския баскетбол следва. Александър Везенков евентуално ще запише формалния си дебют в НБА. Неговият Сакраменто Кингс открива сезона с посещение на Юта Джаз, като дуелът сред двата отбора ще стартира в 4:00 часа българско време в зала “Делта Сентър ” в Колорадо.

Така 38 години по-късно България още веднъж ще има своята звезда в Лигата на извънземните. Везенков наследява Георги Глушков, който игра с екипа Финикс Сънс през сезон 1985/86. Новото попълнение на Сакраменто бе избран за най-полезен състезател в Евролигата през миналата акция, а също така завоюва требъл с Олимпиакос и заслужи сребърен орден от най-комерсиалната европейска конкуренция.

Везенков се срещна с играта в НБА, откакто взе пълноценно присъединяване в 5 мача от предсезонната подготовка на " Кралете ". В два от тях най-хубавият български баскетболист попадна в титулярната петица, като причина за това бе обстоятелството, че тежкото крило Кийгън Мъри не игра.

Редовният сезон в НБА стартира нощес с успехите на Денвър Нъгетс над ЛА Лейкърс със 119:107, а Финикс Сънс надви против Голдън Стейт Уориърс със 108:104. Идната нощ ще се изиграят още 12 срещи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР