Най-важно е децата да могат да спортуват, София през тази

...
Най-важно е децата да могат да спортуват, София през тази
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Целта ни е да има физкултурен салон във всяко училище

Най-важно е децата да могат да спортуват, София през тази година е европейска столица на спорта и част от нашата стратегия е обвързвана с обезпечаването във всяко учебно заведение на физкултурен салон и спортна зала. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, откакто ревизира строителството на разширението на 149-то Средно учебно заведение " Иван Хаджийски " в регион " Овча Купел " 2, което включва спортна зала и кабинети.

София
 © Българска телеграфна агенция
Откакто нашият екип работи в общината, общо 10 спортни зали и физкултурни салони са издигнати, съобщи столичният кмет. По думите ѝ, останали са единствено три столични учебни заведения без физкултурен салон, като има стратегия и проект да бъдат построени. Сега разширяваме Първа британска езикова гимназия и 112-то главно учебно заведение, като с първия стадий разширяваме учебната постройка с 50 %, а вторият стадий, който следва да стартира, включва и нов физкултурен салон, изясни Фандъкова.

Тя заяви, че по интегрирания проект за градско възобновяване и развиване се планува построяването на спортна зала и в Девета френска езикова гимназия. Възложих на основния проектант на София да приготви типови спортни зали, които да извършват освен функционалностите на физкултурни салони, а и на квартални спортни зали в разнообразни региони на София, в дворовете на учебните заведения, разясни кметът Фандъкова.

Тя посочи, че са определени шест учебни заведения, които са подобаващи за създаване на подобен вид зали. Типовите планове за тях са подготвени и сега основният проектант приготвя процедура за работно планиране на тези шест зали. Целта е последователно да може да се построяват нови и многофункционални спортни зали, които да разрешат да се разшири базата на съответното учебно заведение за образователното време, само че също в събота, неделя и във вечерно време, хората от квартала да могат да спортуват в тези зали и да се провеждат надпревари в тях, сподели кметът на София.

Според Йорданка Фандъкова най-важните фактори за развиването на децата и за предварителна защита против експанзията е спортът, а след фамилията - детската градина и учебното заведение, са институциите, които би трябвало да възпитават интереса на учениците към спорта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР