Най-важният човек в Евролигата - Жорди Бертомеу, за пореден път

...
Най-важният човек в Евролигата - Жорди Бертомеу, за пореден път
Коментари Харесай

Бертомеу: Не разбирам някои федерации

Най-важният човек в Евролигата - Жорди Бертомеу, за следващ път взе отношение по нестихващата полемика по отношение на квалификациите за международното състезание, които се провеждат от ФИБА.

Шефът на най-силния европейски клубен шампионат разяснява тематиката дали играчите от Евролигата ще бъдат глобени, в случай че вземат решение да играят за националните тимове на страните си.

“Играчите, които решат да се причислят към националните си тимове, няма да бъдат санкционираи. Ако решат да не го вършат, също не би трябвало да има санкции. Защото това би означавало, че те са разделяне на клас “А” и клас “Б”, което ще значи скандал. Трябва да почитаме техните решения”, разяснява Бертомеу в изявление за Radio Marca.

“Конфликтът с тези квалификационни прозорци е обвързван с общата концепция за играта. Защото ние желаеме да има мощни национални тимове. Не мога да схвана по какъв начин има федерации, които са удовлетворени с това да имат втори или трети тимове. Феновете няма по какъв начин да са щастливи да гледат една Испания, да вземем за пример, без Марк Гасол, Пау Гасол и Рики Рубио”, съобщи още Бертомеу. Всички дерби мачове от баскетболната Евролига се излъчват онлайн по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР