Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Комисията

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Комисията
Коментари Харесай

Три минути: Комисия в парламента ще решава за имунитета на Борисов. МВР се зае със саботирания филм

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Комисията за имунитетитеСаботажът на “Северен поток ”Годишнината от едно ликвидиране
Специална дали да бъдат свалени имунитетите на Бойко Борисов, Кирил Петков и други депутати. ГЕРБ, ПП-ДБ, “Възраждане ” и Движение за права и свободи поддържаха основаването ѝ. Депутатите не съумяха да изберат ръководител на комисията.

Правната комисия на Народното събрание поддържа на първо четене законопроекта за промяна на антикорупционната комисия предходното държавно управление и на ПП-ДБ. Това е “надцакване ”, сподели Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Президентът Румен законовите промени, с които Националната следствена работа беше извадена от структурата на прокуратурата. Тези промени бяха признати при започване на юни от ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”.
Митрофанова и “Възраждане ”
Опитите за агитация и дезинформация на посланичката на Русия, написа в позиция външното министерство. То е във връзка послание на Митрофанова, с което тя популяризира съветски пропагандни тези.

Министерството на вътрешните по отношение на дейностите на последователи на “Възраждане ”, заяви. В събота те от София Прайд Филм Фест и за бира в София.
Гешев и Пеевски
Досега Иван Гешев обвиняваше единствено Бойко Борисов за свалянето си от поста основен прокурор. Сега той за пръв път загатна и Делян Пеевски. Какво значи това? Според журналистката Сибина Григорова.

Преди тъкмо 10 години избирането на Пеевски за началник на ДАНС предизвика многохилядни митинги. си от първия митинг ДАНСwithме на 14 юни.
Назначения и уволнения
Премиерът Николай Денков назначи. В Министерството на превоза и известията постовете поемат Анна Натова, Григори Григоров и Бисер Минчев, а в Министерството на енергетиката - Ива Петрова.

Един заместник-министър остана на поста единствено няколко часа. Това е Дамян Дамянов, който беше отхвърлен поради принадлежността си към Държавна сигурност. Това обаче надалеч не е единственият противоречив миг в биографията му..

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов за шеф на Главна дирекция “Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП). Досега началник на службата беше точно Стоянов, а Серафимов беше негов заместител.

Виолета Лорер, която е брачна половинка на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер, за Европейската капиталова банка. По-рано в някои медии се появи информация за номинацията, която провокира напрежение сред ПП-ДБ и ГЕРБ.
“Северен поток ” и Украйна
Разузнаването на Нидерландия е получило да саботира “Северен поток ” няколко месеца преди детонациите през 2022 година, сподели журналистическо следствие. Киев отхвърля да има присъединяване във гърмежите.

Най-малко ракетни удари по украинските градове Одеса, Краматорск и Константинивка през нощта против сряда. Още област при съветски артилерийски обстрел.

Украински военни сътвориха спонтанна бойна машина, като прибавиха четири тръби от пленена съветска ракетна система към пикап. бойците употребяват “Кошмаромобила ”.
Северна Македония и нападението
Властите в Северна Македония индивида, който атакува ръководителя на Сдружението на българите “Шемето ” в Струга Бекир Кадриески. Вътрешният министър Оливер Спасовски сподели, че прокуратурата събира доказателства.

Десетки мигранти се преобърнал и потъна край крайбрежията на Гърция в сряда. Корабокрушението е най-смъртоносното край Гърция през тази година.

Бившият президент на Съединени американски щати по всички 37 обвинявания пред съд в Маями. Той е упрекнат в нелегално запазване на поверителни документи в дома си и в машинация на чиновниците, които са се пробвали да ги изземат.

Разкрития на Станфордския университет изобличиха огромни мрежи за продажба на фрагменти със полова корист с деца в Инстаграм. Ще промени ли Мета логаритмите си, с цел да ограничи педофилите?.
Три рекомендации
Преди 80 години в македонското село Ваташа са разстреляни 12 младежи. Заповедите са дадени от български офицер, а бойци от Пета българска войска стрелят. Днес разказът за убийствата в двете страни е радикално друг,.

Кога последно сте строили нещо безсмислено – да речем мост, който свързва две точки в полето, без река изпод? строи подобен мост още през 18-ти век, Векът на разсъдъка. Защо го прави? Пламен Асенов споделя.

Най-добрата тенисистка на 20 век. На върха е рекордните за тениса 377 седмици. И е единствената тенисистка, която печели Златен шлем. 54 години и е човек на деня.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР