Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Демонстранти

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Демонстранти
Коментари Харесай

Три минути: Демонстранти саботираха филм. Въпросът е къде е МВР. Как Пеевски отново излезе на сцената

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Демонстранти саботираха филмВСС разисква уволнението на ГешевУкрайна удостовери началото на контраофанзивата
Демонстранти прожекция на филм от София Прайд Филм Фест. Част от участниците бяха с тениски на “Възраждане ”. Организаторите на прожекцията споделиха, че служителите на реда на място са се поздравявали с стачкуващите, вместо да ги спрат.

ПП-ДБ осъди държанието на “Възраждане ” по отношение на осуетената прожекция. Депутатката Елисавета Белобрадова ще изиска пояснение за случая от новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов.
Отстраняването на Гешев
Висшият правосъден съвет продължава в понеделник на основния прокурор Иван Гешев. Самият той следва да пътува до Брюксел и в Народното събрание във връзка със случаи на “корупция по високите етажи на властта ”.

за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов поради “Барселонагейт ”, заяви лидерката на партията Корнелия Нинова. ГЕРБ отговори като оприличи Нинова на “секретарка на господин Гешев ”, който към този момент изиска имунитета на Борисов.

Гешев внесе в Народното събрание искане за събаряне на имунитета и на депутата от ГЕРБ. Той е разследван за полово принуждение и отхвърля обвиняванията.
Връщането на Пеевски
Депутатът от Движение за права и свободи, че фигурата на основния прокурор “тежи на обществото ” и би трябвало да се отстрани. Той сподели това, откакто взе участие като представител на Движение за права и свободи в диалози с ГЕРБ и ПП-ДБ за смяна в конституцията.

Той е глобен от Съединени американски щати за корупция, само че в този момент ще взе участие в промяната на конституцията. Свързван е с разнообразни афери, само че прокуратурата нито един път не се заинтересува от него. Как Пеевски се върна на първия ред в политиката?.

Правителството с до 3% недостиг, без да се постанова нарастване на налозите или орязване на обществени заплащания, сподели министър председателят Николай Денков. Той добави, че ще има средства за нарастване на пенсиите.

По-рано Народното събрание на бюджета от 2022 година до приемането на нов.

Денков назначи първите заместник-министри в новото държавно управление. Сред тях има такива, заемали същите длъжности при държавното управление на Кирил Петков, както фрагменти от държавните управления на Бойко Борисов. Вижте кои са те и.
На фронта в Украйна
Президентът на Украйна Володимир войска подхваща “контраофанзивни дейности ” против съветските сили, без да даде детайлности. Думите му идват на фона на предстоящото нахлуване на силите на Киев към окупираните региони.

В същото време военното разузнаване на Англия на украинските сили, които водят сражения в Южна и Източна Украйна.

Трима цивилни починаха, а 26 бяха ранени при в Одеса в събота. В същото време с информация за планове на Иран да построи цех за произвеждане на дронове на територията на Русия.
Наводненията в Украйна
Около 700 000 души в Украйна питейна вода вследствие на пробиването на язовир “Нова Каховка ”, заяви Организация на обединените нации. Окупираната АЕЦ “Запорожие ” поради заплахата от наводнения.

Киев и Москва се упрекват взаимно за пробиването на язовирната стена. В петък Украйна диалог, който съгласно нея удостоверява присъединяване на Русия в случилото се.

Евакуацията на хората от наводнените региони е затруднена от съветските обстрели. В петък, до момента в който се опитваха да се спасят от засегнатите места.

Украински доброволци не престават да търсят и избавят животни, хванати в капан от наводненията..

в региона на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовирната стена, заяви държавното управление. “Нова Каховка ” е ситуиран на река Днепър, която се влива в Черно море.

Пред съветското посолство поради разрушаването на язовира. Българи и украинци изливаха вода и поставяха детски играчки пред постройката, с цел да припомнят за провалите от тежките наводнения, и скандираха “ТероРусия ”.
Помощта за Украйна
Военният министър в новото държавно управление с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук и разиска с нея опциите България да помогне.

България ще се включи в общата поръчка на Европейски Съюз за муниции за Украйна, сподели. Служебният кабинет до момента блокираше присъединяване на страната в процедурата.

В същото време български политици от Българска социалистическа партия и “Възраждане ” участваха на банкет в съветското посолство в София. кой тъкмо е бил на събитието.

се събраха в събота пред постройката на Народното събрание. Демонстрантите носеха флагове на проруската “Възраждане ”, участваха и последователи на “Левицата! ”.
Обвиненията против Тръмп
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е упрекнат, че е съхранявал непозволено поверителни документи в имението си. Според прокурорите той да пази държавните секрети. Тръмп за “смешни и неоснователни ”.
Три рекомендации
Руската войска е унищожила най-малко 1500 учебни заведения от началото на нашествието си в Украйна. Хиляди деца са без класни стаи, само че новаторска технология може да помогне. Как се “принтира ” учебно заведение?.

Зиданка е част от огромна пещерна система край Лакатник. Доскоро пещерняците я считат за прашна и скучновата. Докато не откриват една впечатляваща нова зала вътре. Сега задачата им е да я опазят..

Тя е едно от най-известните имена зад кадър в телевизионната публицистика. Колегите ѝ знаят, че постоянно отстоява професионализма и е подготвена да напусне работата си в името на истината..

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР