Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Путин обвини другите за собствената си война. Хиляди в София шестваха срещу “рашизма”

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Как мина 9 майЗащо гагаузите към този момент не са българиБоно
Рано тази заран в Източна Украйна още веднъж се чуват. Снощи бяха изстреляни още ракети по Одеса.

Очакванията, че президентът на Русия Владимир Путин ще разгласи нещо значимо на 9 май, не се оправдаха. На парада на Червения площад Запада и НАТО, че са възнамерявали да атакуван Русия, по този начин са го оставили без избор и той решил превантивно да нападне Украйна.

“Ако не беше толкоз трагично, щеше да е занимателно, само че не е ”, разяснява на защитата Бен Уолъс. Той дефинира като “детски приказки ” изказванията на Путин.

Президентът на Украйна направи особено послание във връзка 77-годишнината от успеха над нацизма. “Няма да оставим никого да анексира тази победа, да си я присвои ", сподели Зеленски във връзка парада на Червения площад. "Борим се за нова победа ”, сподели още той.

В това време Русия. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е трябвало да прекъсне срещата си с украинския министър председател Денис Шмихал и да се прикрие в бомбоубежище поради обстрела.

Френският президент предлага на Украйна “паралелна европейска общественост ”, тъй като пълноправно присъединение ще отнеме “десетилетия ”.
София стачкува против Кремъл
Паметникът на Съветската войска в София осъмна на 9 май оцветен - с алено върху надписа, както и с жълто и синьо върху най-високата фигура. последователи на Путин, имаше и напрежение.

Шествието “Безсмъртен полк ” беше неразрешено в други страни, само че в София беше извършено. Привърженици на Русия носеха знака Z, портрети на Рамзан Кадиров и Путин., с цел да гледате видеото.

Няколко часа по-късно обаче хиляди българи излязоха по улиците на София, с цел да стачкуват и “рашизма ”. Шествието стигна до съветското посолство, върху което беше прожектиран обликът на Путин с мустаци като на Хитлер.

Във Варшава съветският дипломат. Сергей Андреев участваше в гала на гробище на руски бойци. Хората скандираха “фашист ”.

Искате ли да споделите с нас вашето мнение? Пишете на.
Габриела Наплатанова стана член на Съвет за електронни медии
Президентът, че в България ще има “чудовищна инфлация ”, в случай че страната не бъде изключена от бъдещото европейско ембарго над вноса на съветски нефт.

съоб
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР