Най-уязвимата на сексуално насилие група е тази на подрастващите. Децата

...
Най-уязвимата на сексуално насилие група е тази на подрастващите. Децата
Коментари Харесай

Най-уязвимата на сексуално насилие група са подрастващите

Най-уязвимата на полово принуждение група е тази на подрастващите. Децата живеят с възприятието за виновност дълго и считат, че те са го предизвикали, сподели социологът Мира Радева в студиото на „ Тази неделя” по тематиката за разрастващия се скандал с Харви Уайнстийн и хаштагът в „ Туитиър” “me too”, в който дами споделят претърпяното.

„ В парадигмата на патриархалното общество виновността още се носи от жертвата. Когато се приказва наказваме виновника, би трябвало да приказваме, с цел да стане това държание неприемливо”, безапелационна е Радева.

Актрисата Елена Петрова разяснява, че шокиращото е, че насилието, упражнено от холивудския продуцент се е прикривало години.

Кампанията #MeToo придвижва казуса за половото принуждение отвън света на Холивуд, тъй като той визира цялото общество.

Певицата Лейди Гага, телевизионната водеща Елан Ди Дженеръс, актрисите Дженифър Лоурънс, Рийс Уидърспун са единствено някои от известните имена в самодейността. Към тях се причисляват спортисти, политици, звезди от шоубизнеса и хиляди дами по света с разтърсващи истории.

" Хубаво е, че всички приказват за това. Развълнувана съм. Но би трябвало да се подхващат законни дейности в отбрана на хората на снимачната площадка. Имаме потребност да изградим общественост на поддръжка ", разяснява Дженифър Лоурънс.

Инициативата стартира от актрисата Алиса Милано. Последват я милиони души по света. Някои просто пишат думите " аз също ", а други описват историите си. Част от тези откровения виждат бял свят за първи път. Така размерът на нещастието на жертвите става забележим.

" Играех си у дома с куклите си. Можете ли да ми кажете, че методът, по който се обличах и се държах, го е предизвикал да мисли, че го желая? Че съм го прелъстила? Бях на 8. Все още пребивавам с контузията ".

" Аз бях на 14, а той на 36. Може и да съм глухоняма, само че мълчанието е последното нещо, което ще чуете от мен ".

" Не, това не е обикновено. И не е целесъобразно. Вие не сте сами. Голяма прегръдка към всички дами по света ".

Повече от 12 милиона поста, мнения и реакции се появяват във " Facebook " за по-малко от 24 часа от съвсем 5 милиона консуматори по целия свят. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР