Най-успешно лечението на КОВИД-19 е с моноклонални антитела. Това каза

...
Най-успешно лечението на КОВИД-19 е с моноклонални антитела. Това каза
Коментари Харесай

Проф. Георги Попов: Лечението с моноклонални антитела е най-успешното при КОВИД-19

Най-успешно лекуването на КОВИД-19 е с моноклонални антитела. Това сподели пред бТВ проф. Георги Попов, специалист по инфекциозни заболявания в УМБАЛ „ Софиямед “ в София и началник на коронавирусното звено. „ Пациентите на процедура си отиват здрави след един час лекуване. Вирусът се обезврежда. От опита ми с такива 50 лекувани заболели, никой от тях не постъпи в болничното заведение, няма нито един смъртен случай “.

На въпрос дали има обединен протокол за лекуване на заболели от ковид у нас, Попов разяснява, че има, само че той е целесъобразен, а не наложителен, защото „ няма храброст да се наложи обединен метод за лекуване на всички лечебни заведения в страната “.

Според проф. Попов една от аргументите за високата смъртност от КОВИД у нас е незадоволителният запас в лечебните заведения. Той добави, че аргументите са сложни. „ Тривиално е да се отговори, че в България популацията е застаряващо. Отговорът се състои в това, че и за момента не си е отпътувал напълно „ Делта “ разновидността “, както и кадровият недостиг в лечебните заведения “.

„ В КОВИД отделенията работят най-вече младежи, специализанти. Възрастните се отдръпнаха от работата в тези звена. Те управляват на назад във времето лекуването, само че потребността от експерт на място е доста значима, изключително в случай че пациентът се утежни “, сподели Попов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР