Най-успешният тим в Шампионската лига Реал Мадрид победи Ливърпул с

...
Най-успешният тим в Шампионската лига Реал Мадрид победи Ливърпул с
Коментари Харесай

Реал Мадрид покори европейския връх за 13-и път


Най-успешният отбор в Шампионската лига Реал Мадрид победи Ливърпул с 3:1 и завоюва най-престижния европейски трофей за 13-и път в своята история.

И четирите гола на Олимпийския стадион в Киев бяха маркирани през второто полувреме, а в антигерой за британския гранд се трансформира вратарят Лорис Кариус, който позволи нелепи неточности при две от попаденията на "белия балет".

Реал излезе на терена със същия стартов състав, като този във финала през 2017 година, когато испанският отбор разгроми Ювентус с 4:1.

Началото на дуела бе вихрено, само че и двата тима действаха внимателно и първата сериозна заплаха бе основана в 15-ата минута, когато след неточност на англичаните в личната им половина и скоростна офанзива на Реал Кристиано Роналдо стреля рисково, само че над напречната греда.

В 23-ата минута пък Ливърпул сътвориха превъзходно състояние и удар на Роберто Фирмино бе блокиран, а по-късно топката се озова в Трент Александър-Арнолд, чийто мощен удар бе париран от Кейлор Навас. В 30-ата минута Ливърпул понесоха голям удар, откакто суперзвездата на отбора Мохамед Салах бе заставен да напусне терена със сълзи на очите поради травма в лявото рамо. Острието на мърсисайдци пострада малко преди този момент при сблъскване със Серхио Рамос. На мястото на египтянина влезе Адам Лалана. Пет минути по-късно и в състава на Реал бе осъществена промяна и Начо влезе на мястото на десния бек Дани Карвахал, който потегли към съблекалнята, облян в сълзи. В 43-ата минута гол на Карим Бензема бе анулиран поради засада на Роналдо, а телевизионните повторения демонстрираха, че съдийското решение е вярно. Малко по-късно Начо бе изведен на добра позиция от Бензема, само че ударът му мина на сантиметри от гредата. Секунди преди края на полувремето и изстрел на Бензема мина рисково покрай очертанията на вратата, защитавана от Лорис Кариус.

Така след забавни 45 минути двата тима се отдръпнаха на почивката при нулево тъждество.

Веднага след подновяването на играта Реал бе покрай гола след неточност на Адам Лалана и удар на Иско, който нацели напречната греда. Реал обаче поведе в резултата в 51-ата минута след безумна неточност на вратаря на Ливърпул - Лорис Кариус улови една топка при безобидна обстановка и потегли да я хвърля с ръка към собствен съотборник, а намиращият се до него Бензема единствено протегна крайник и я прати в мрежата. Английският отбор съумя бързо да възвърне равенството с гол на Садио Мане, а Кариус се реваншира отчасти за грешката си, блокирайки по майсторски метод изстрел на Иско. Гарет Бейл изведе Реал още веднъж напред с доста хубав гол със задна ножица с левия крайник в 64-ата минута. Мане пък бе покрай втори гол за Ливърпул, само че от границата на наказателното поле стреля в страничната греда в 70-ата минута. Три минути по-късно Роналдо пропусна да реши дефинитивно разногласието, откакто се озова на чудесна позиция, само че в последния вероятен миг Робъртсън с шпагат почисти топката в корнер. В 82-ата минута Кариус се отличи с още едно положително избавяне след удар на Бензема, само че стражът на Ливърпул се изложи за повторно минута по-късно, когато не съумя да избави отдалечен шут на Бейл и позволи трети гол в мрежата си, който се оказа финален в срещата.

Реал е най-успешният клуб в историята на шампионата с 13 трофеи, три от които следващи, а Ливърпул остава с пет трофея във витрината си.

Испанският гранд е абсолютният доминатор в Шампионската лига в последните години и това бе четвърти край за Кралския клуб за пет години, като в предходните три те на два пъти победиха градския си противник Атлетико Мадрид и един път – Ювентус. За Ливърпул това бе първи край от 2007-ма година насам, когато „ алените “ изгубиха от Милан.

Зинедин Зидан влезе в историята с трети следващ успех в Шампионската лига и то в едвам третия си сезон като треньор на Реал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР