Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров за трети пореден

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров за трети пореден
Коментари Харесай

Гришо играе в последния мач на корт 1 в Лондон

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров за трети следващ ден ще играе на Уимбълдън.

Поставеният под №21 ще се изправи на осминафиналите на втория по потенциал корт 1 в " Ол Инглънд клъб " против шестия в схемата датчанин Холгер Руне. Двубоят е трети, финален, в програмата, която стартира в 15 часа с мача Даниил Медведев – Иржи Лехечка. След това е срещата Арина Сабаленка – Екатерина Александрова.

Димитров и Руне не са се срещали до този миг. Григор се класира за тази фаза след три победи, в които не загуби и сет. 32-годишният хасковлия преодоля поредно Шо Шимабукуру, Иля Ивашка и десетия в света Франсис Тиафо (6:2, 6:3, 6:2) при 50-ото си следващо присъединяване в шампионатите от Големия шлем.

При триумф през днешния ден, българинът ще се класира за повторно на четвъртфинал на Уимбълдън след 2014 година, когато доближи до полуфиналите, където беше спрян от Новак Джокович.

От своя страна 20-годишният Руне се оправи с Джордж Лофтхаген с 3-0 сета, със същия резултат в профил и Роберто Карбаес Баена, а в третия кръг отрази два мачбола преди да надделее над Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6(8) в събота.

При девойките Росица Денчева ще играе във втори кръг против словенката Ела Милич на корт 7.

Четвъртите сложени на двойки при юношите Адрияно Дженев и Илиян Радулов ще се изправят против италианците Бондиола и Чина от Италия, като още не е избран кортът, на който ще бъде мача.

Източник: БНР

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР