Най-успешният български медицински сериал приключи своя пети сезон с безапелационен

...
Най-успешният български медицински сериал приключи своя пети сезон с безапелационен
Коментари Харесай

Зрителите избраха финала на българския сериал „Откраднат живот”

Най-успешният български медицински сериал завърши своя пети сезон с решителен триумф. За първи път в историята на продукцията екип, артисти и почитатели споделиха дружно дълго чакания край по време на специфична прожекция в „ Дом на киното “. „ Вашите овации са адреналинова инжекция за нас! Формулата на триумфа е гений и обич, тъй като този сериал е основан от българи за българи, от експерти, които обичат работата си. Благодарим на NOVA, че поддържа българското кино, както и за това, че даде цялостна креативна независимост на екипа и неуморно ни поддържаше “, показа разгорещено от сцената основният сценарист на „ Откраднат живот “ Иван Спасов, който дружно с обичаните звезди от сериала получи благодарности и бурни овации от стотиците почитатели в залата.

Финалът на сезона не изневери на традицията и предложи на аудиторията забавни сюжетни развръзки за героите в персонален и професионален проект, сложи ги пред нови житейски провокации. Над една четвърт от феновете пред екраните в България (4+) бяха с последния двоен епизод на сериала, което е с 6% повече от каузи на предаваните по същото време турска поредност и готварско предаване на втората по гледаемост телевизия бтв. Финалът на сезон 5 на "Откраднат живот " притегли дейното население на България (18-49 г.), като делът измежду тази публика е 32,1%, с 64% по-голям от каузи на бтв по същото време. Най-голям интерес провокира измежду феновете на възраст 18-34, с дял 38,7% и разлика в интерес на NOVA 170%.

Петият сезон на българския сериал на NOVA „ Откраднат живот: Критична точка” завоюва интереса на дейното население (18-49 г.) в най-гледаното време и в оспорвана конкуренция с турските поредици, предавани по втората по гледаемост телевизия. Над 30% от тази аудиторна група избраха сериала, което е с 21% повече от феновете на бтв по същото време. През този сезон някои от епизодите реализираха най-високите си аудиторни дялове измежду тази група от старта на сериала през 2016 година. Най-висок дял (35%) "Откраднат живот " реализира измежду дейното градско население (18-49 г.), а преднината по отношение на наличието на конкурентната телевизия по същото време, измежду същата публика е 56%. Българският сериал печели и от ден на ден почитатели и известност измежду младата и най-трудна за постигане публика на възраст 18-34, по отношение на останалите 4 сезона от старта си през 2016 досега.

Със своите 5 сезона и рекордния брой от 243 снимани епизоди за толкоз къс период от време, „ Откраднат живот” се трансформира в една от най-харесваните родни продукции през последните години. Над 8 700 снимачни часа и 12 000 сценарни страници са в основата на хитовия български сериал "Откраднат живот ". Заедно с обичаните български артисти, измежду които са: Димо Алексиев, Ралица Паскалева, Деси Бакърджиева, Моню Монев, Емил Марков, Дария Симеонова, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Марта Вачкова, Велислав Павлов, Диана Димитрова, Ернестина Шинова, Наум Шопов, Васил Бинев, Димитър Захариев, Милена Живкова, Йоана Буковска-Давидова, Юлиан Вергов, Алек Алексиев, Стоян Алексиев, отделението на болница "Св. Кирил " посрещна и над 1000 епизодика, които влязоха в ролята на лекари и пациенти, а комплицираните медицински проблеми надвишават 300.

Силният сюжет, въздействащият сюжет и изключителният каст стоят зад триумфа на сериала, който върна доверието на българската аудитория в качествените родни продукции и завоюва признанието на почитателите. Именно те отличиха "Откраднат живот " като Любимия български ефирен сериал измежду продукциите на медията в първите Награди "NOVA поддържа българските филми " 2018.

Интересът на феновете към "Откраднат живот " продължава да пораства както в телевизионния ефир, по този начин и онлайн и в обществените медии. Всеки епизод предизвика стотици мнения и споделяния във Фейсбук. Над 4,6 милиона са видеогледанията на пети сезон в канала на сериала в NOVA PLAY и в лайфстрийма в nova.bg, а от старта си през 2016 досега – видео гледанията на всички епизоди са близо 24 милиона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР