Най-тежките алергии започват около 24 май, когато е цъфтежът на

...
Най-тежките алергии започват около 24 май, когато е цъфтежът на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев упрекна управата на София за кърлежите: Допуска се безгрижие към здравето!

Най-тежките алергии стартират към 24 май, когато е цъфтежът на житните растения.Сега е бурният разцвет на цветята и овощните дървета, заявипред БНР проф. Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Тази година обаче пролетта пристигна по-рано, по тази причина и всеобщо алергиите ще се проявят при започване на май ", посочи той.

С комарите може да има доста огромни проблеми, защотов София и Подунавието не се взеха ограничения за обработка на водоемите, сподели още Кантарджиев.

По тематиката с кърлежите някогашният шеф на НЦЗПБ насочи рецензии, че " сега се допускабезгрижие към здравето на народа " и " жителите в София доста не виждат напръскване и косене, когато е изсъхнало ".

Вали ли дъжд, пръскането против кърлежи е неефективно, предизвести той, като добави, че показателно ще еколко ще бъдат случаите на Лаймска болест през лятото.
По-голям брой на ухапаните от кърлежи през тази пролет записват в РЗИ-Варна.
През предходната година за интервала 29 март – 4 април са били регистрирани 7 случая, до момента в който тази година са 36.

" За първата седмица на април има внезапно повишение– 36, за втората – 25 ", отбелязва Анка Баева, която дава отговор за противоепидемичния надзор в РЗИ–Варна.

Времето благоприятства развиването на кърлежите. Миналата година през този интервал беше по-хладно. Ако има дъждове, пръскането е безсмислено, тъй като препаратът се отмива.

Добре екърлежът да се смъкна от здравно лице.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР