Най-старото видинско училище навърши 141 години от своето създаване. Годишнината

...
Най-старото видинско училище навърши 141 години от своето създаване. Годишнината
Коментари Харесай

СУ „Цар Симеон Велики“ днес отбелязва своя патронен празник

Най-старото видинско учебно заведение навърши 141 години от своето основаване. Годишнината бе празнувана с разнородни начинания и богата стратегия.

В Драматичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “ през днешния ден се организира празненство. На него участваха кметът на Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова, представители на Регионалното ръководство на образованието, шефове на видински образователни заведения, учители, възпитаници, родители.

По случай празника доктор Ценков сервира приветствен адрес на шефа на „ Цар Симеон Велики “ Ирена Гъркова. „ Вашето образователно заведение и до през днешния ден е пример за качествено обучение и продължава да се утвърждава като институция, която освен дава познания и умения, само че и построява у учениците морални полезности. Изказвам признателността си към учителите за всеотдайността и любовта, с които извършват своята задача да образоват и възпитават нашите деца – бъдещето на град Видин и на България “ – написа в адреса.

Директорът госпожа Гъркова напомни историята на образователното заведение. „ 1882 година Видин има своята гимназия. Наследник на това учебно заведение през днешния ден сме всички ние тук, в тази зала. Даваме всичко от себе си Видин да бъде по-напред от другите градове. Крайно време е да дадем нов живот на нашия град. Сигурна съм, че с общи старания, с гения на нашите деца, с труда на учителите, с поддръжката на родителите, с грижата на локалните и централните управляващи това може да стане факт “ – с тези думи Ирена Гъркова честити празника.

С голям интерес присъстващите гледаха театрална режисура, изпълнена от осмокласници от образователното заведение. Те показаха театър по претекстове от романа „ Дон Кихот “наМигел де Сервантес.

Пиесата се осъществя под управлението на преподавателя по български език и литература Валентина Бурдашка в границите на образувания през тази образователна година в учебното заведение „ Клуб за литература и драма “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР