Най-смелите слухове в Световния рали шампионат (WRC) предвиждат, че за

...
Най-смелите слухове в Световния рали шампионат (WRC) предвиждат, че за
Коментари Харесай

Танак, Солберг баща и син и Кен Блок в един отбор в WRC

Най-смелите клюки в Световния рали шампионат (WRC) плануват, че за началото на идващия сезон ще се роди нов тим, финансиран от компанията за енергийни питиета Monster. Очаква се, че водачи ще са международният първенец за 2019 Ойт Танак и Оливър Солберг, който не получи предложение за нов контракт в Хюндай. А шефове на отбора ще са легендите Петер Солберг (световен първенец за 2003 година) и Кен Блок, който също има опит в WRC.

Автомобилите ще са Пума Rally1, само че към момента не се знае дали обслужването им ще е напълно поверено на М-Спорт или пък новият тим ще разполага със независим механически департамент.

През тази седмица фамилия Солберг посети централата на компанията в Щатите, само че нито Петер, нито Оливър разясниха слуховете за завръщането им в WRC. Петер има опит със личен отбор в международния шампионат в края на кариерата си, а също по този начин кара за личен тим и в международния рали крос шампионат, където също стана международен първенец.
 Танак към момента няма контракт за 2023 година Танак към момента няма контракт за 2023 година
Monster е персонален спонсор на Солберг-младши от началото на кариерата му, а също по този начин от години работи и с Блок.
 Хюндай взе Лапи и си върна Брийн Хюндай взе Лапи и си върна Брийн
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР