Най-смъртоносният екзекутор в Бангладеш, който е сложил край на живота

...
Най-смъртоносният екзекутор в Бангладеш, който е сложил край на живота
Коментари Харесай

Почина най-смъртоносният екзекутор в Бангладеш

Най-смъртоносният екзекутор в Бангладеш, който е поставил завършек на живота както на серийни убийци, по този начин и на политици и даже написа книга за това, умря, оповестява Военновъздушни сили.

74-годишният Шахджахан Бхуян бил приет в болница в понеделник в столицата на страната Дака, откакто се оплака от болки в гърдите.

Bangladesh's deadliest executioner dies
— BBC News (World) (@BBCWorld)
По-късно той е умрял по време на лекуване, оповестяват локалните медии.

Смята се, че Бхуян е направил минимум 26 изтезания, само че съгласно някои отчети броят им доближава 60.

Бивш бунтовник, той става главорез, до момента в който излежава 42-годишна присъда за обир и ликвидиране.

Желанието на Бхуян да понижи времето си в пандиза, като стане доброволец като екзекутор, беше възнаградено предходната година, когато беше освободен 10 години по-рано.

Сред починалите от ръцете му бяха военни офицери, приети за отговорни за убийството на лидера-основател на страната, шейх Муджибур Рахман - татко на сегашния министър председател на Бангладеш.

Той също екзекутира политиците Али Ахсан Муджахид и Салахудин Куадер Чоудхури, които бяха упрекнати във военни закононарушения, както и серийния палач Ершад Шикдер.

Bangladesh's deadliest executioner died Monday a year after he was released from prison where he hanged some of the country's notorious serial killers, opposition politicians convicted of war crimes, and coup plotters.
— CBS News (@CBSNews)
Бхуян постоянно е защитавал ролята си на главорез, казвайки: „ Ако аз не ги обеся, някой различен ще го направи “.

Книга за неговите прекарвания, в това число пояснение на процедурата по обесването, беше издадена по-рано тази година и притегли доста внимание.

Shahjahan Bhuiyan, Bangladesh's deadliest executioner, died at 74 after being admitted to Dhaka hospital due to chest pains.
— ARISE NEWS (@ARISEtv)
След освобождението си от пандиза Бхуян се дами за малко за момиче, което е с 50 години по-младо от него и се сблъсква с правни затруднения вследствие на това.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР