Китайски коментатори осмяха първия президентски дебат между Джо Байдън и

...
Китайски коментатори осмяха първия президентски дебат между Джо Байдън и
Коментари Харесай

Много забавно: Китай се подигра на президентския дебат в САЩ

Китайски коментатори осмяха първия президентски спор сред Джо Байдън и Доналд Тръмп, като акцентираха многократните словесни пречки на президента и въпросите за истинността на противника му.

(Във видеото: Експерт: Дебатът сред Байдън и Тръмп нямаше ясно изразен победител)

Байдън беше необятно обсъждан като губещия в дебата. Тъй като гласът му звучеше дрезгаво, а от време на време изглеждаше, че излиза отвън релси в изявленията си, представянето му беше подложено на критика както от републиканците, по този начин и от демократите в Америка в миг, в който той се бореше с въпроси по отношение на възрастта си.

" Лични нападки, замъглена памет, взаимно подиграване... този спор беше доста занимателен за доста китайци ", написа високопоставеният медиен коментатор и някогашен редактор на държавната медия Ху Сиджин в X, където има над 560 000 почитатели, макар че е неразрешен за множеството хора в Китай.

" Обективно видяно, нискокачественото показване на тези двама старци беше отрицателна реклама за западната народна власт ", сподели той, публикувайки клипове от видеото с закачлив музикален саундтрак.

Personal attacks, hazy memory, mocking each other... this debate was very entertaining for many Chinese people.

Objectively speaking, the low-quality performance of these two old men was a negative advertisement for Western democracy.
— Hu Xijin 胡锡进 (@HuXijin_GT)
Съединените щати преглеждат Китай като собствен главен стратегически противник и Пекин ясно съобщи, че се стреми да измести доминирания от Съединени американски щати международен ред, като се издигне преди всичко в света.

При ръководството на Комунистическата партия няма такива неща като президентски диспути или национални президентски избори и президентът Си Цзинпин затвърди позицията си на най-могъщия водач на Китай след Мао Дзедун. На 71 години Си е по-млад от Тръмп, 78-годишен, и Байдън, 81-годишен, написа Newsweek.

Въпреки че по време на дебата Тръмп разкритикува Байдън, че сякаш е в джоба на Китай, това притегли по-малко внимание на китайските наблюдаващи, в сравнение с представянето на претендентите.

" Равнопоставени "

" Този безреден темп съвсем доминираше в целия спор и доста хора се оплакваха ", написа уеб сайтът за финансови вести Cailianshe.

Държавният вестник " Пекин нюз " съобщи, че и двамата претенденти са разкрили минусите си. " Байдън беше всекидневно комплициран, а Тръмп продължаваше да популяризира клюки ", съобщи вестникът.

Онлайн коментаторите бяха привлечени и от характера на дебата с неговите персонални нападки и спаринг, който се получи, когато Тръмп и Байдън сравняваха уменията и представянето си на голф игрището.

" Каква свада в детската градина? " , написа един консуматор на платформата за микроблогове Weibo.

Други повториха репликата, че целият спор е посочил неприятно отражение на западната народна власт, за която Пекин от дълго време упреква Вашингтон, че се пробва да наложи на другите страни по света.

" Това единствено демонстрира главния проблем на американската народна власт. Американците не избират президент, а някой, който е по-подходящ да играе президент по малкия екран. В днешния спор Тръмп лъжеше и говореше нелепости, само че множеството телевизионни фенове не го видяха. Старостта и заекването на Байдън обаче доста понижиха резултата му ", написа Чу Миню, който има над 1,9 милиона почитатели в Weibo.

В отговорите на Ху, някогашният редактор на държавната медия, се отбелязва, че сходни президентски диспути няма да се случат в Китай.

" Съгласен съм, че това е ниска топка, само че за разлика от китайците, американците гледат в дълготраен проект. Поколенията прииждат и отлитат, нещата ще се трансформират ", написа живеещият в Съединени американски щати Фредерик Цимерман от тестван акаунт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР