Най-скъпият в Европа се продава в Норвегия – цените там

...
Най-скъпият в Европа се продава в Норвегия – цените там
Коментари Харесай

В Топ 3 сме по евтино пиене - slava.bg

Най-скъпият в Европа се продава в Норвегия – цените там са със 151,2% по-високи от междинното равнище за Европейския съюз. Това оповестиха в понеделник от Европейската статистическа организация (Евростат) на формалната си страница в интернет.
Експертите са проучили данни за 37 страни. След Норвегия в листата се подрежда Исландия (цените на алкохола там са със 139,4% по-високи от междинните за ЕС), Финландия (92,7%), Ирландия (80,7%) и Швеция (65,7%). Страните с най-евтин алкохол са Унгария (нивото на цените е по-ниско от междинното за Европейски Съюз с 27,3%), Румъния (с 26,2%) и България (с 19,5%).

Според данните на Евростат, оповестени при започване на август, Дания е водеща страна в Европейски Съюз във връзка с каузи на случаите на корист с алкохол през 2019 година (38% от възрастното й население е пило повече от 60 грама чист етанол най-малко един път на месец), Румъния (35%) и Люксембург (34%). Повече от една трета от възрастните в Европейски Съюз (37,2%) пият всекидневно (8,4%) или най-малко един път седмично (28,8%). Най-често всекидневно се използва алкохол в Португалия (20,7% от възрастните), Испания (13%) и Италия (12,1%), най-рядко в Латвия и Литва (около 1%). „ Лидери “ в ежедневната консумация на спиртни питиета в Европейски Съюз са хора над 74 години: 16% от представителите на тази възрастова група декларират, че пият всеки ден.

Източник: "Фокус "
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР