Най-силните страни на кандидатите бяха добре платените им кампании“. Това

...
Най-силните страни на кандидатите бяха добре платените им кампании“. Това
Коментари Харесай

Мирослав Боршош пред Дарик: Голямото и малкото зло правят зло и половина

„ Най-силните страни на претендентите бяха добре платените им акции “.
Това сподели водещият на " Посока Култура " по Дарик радио Мирослав Боршош пред Константин Вълков.

„ Средствата, които се изляха в стотици реклами, санов тип събитие при изборите като " цифрови кебапчета ", голяма стръв в обществените мрежи. Това им беше огромното преимущество. При Григорова не откривам такова преимущество. Тя просто улучи доста тъкмо популисткия избор, само че не е плюс, а корист с упования на хора. При Васил Терзиев беше умереният звук, което беше политическа игра, тъй като неговият екип пък се държеше жестоко, остро и обидно по отношение на съперниците. “

„ Кой ще попадне в екипа на Терзиев зависи от това с какво болшинство желае да ръководи града. Следващият кмет се изправя пред най-голямото тестване в ръководството - бюджетът “, разяснява още Боршош.

На въпрос за прогнозата му дали сглобката и на общинско равнище ще проработи, той сподели: „ Не, не би трябвало да го позволяваме. Всяко ръководство има потребност от коалиция - ясна стратегия, бюджет, ясни периоди за осъществяване и механизми за надзор. Ако това се случи транспарантно пред софиянци, тогава София ще върви напред. Иначе ще настъпи значителен безпорядък. “

На втория тур на локалните изборисе гласоподава по два метода – с хартия и посредством машина. Избирателните секции в страната са към 7250, като в 5900 от тях имаше и машини. Изборният ден стартира в 7 часа и приключи в 20 часа.

На балотажа се гласуваше за кметовете на общини, кметства и региони, които не са събрали повече от половината от гласовете при първия тур на локалните избори. Този път при гласуването гласоподавателите избираха по какъв начин да пуснат своя избор – посредством хартиена или посредством машинна бюлетина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР