Най-сигурна защита от грип си остава ваксината, дори в момента

...
Най-сигурна защита от грип си остава ваксината, дори в момента
Коментари Харесай

Не е късно за ваксина срещу грип

Най-сигурна отбрана от грип си остава имунизацията, даже сега не е късно да се сложи инжекцията, счита персоналният доктор Гергана Николова. Пред Нова тв тя предложи при първи признаци на грип, коронавирус или друга вироза да се потърси доктор, с цел да се посочи диагнозата, да се стартира лекуване и да се лимитират контактите, с цел да не бъдат инфектирани други хора. 

Лекарите, които споделят, че е късно за ваксина в този момент, имат поради, че за създаване на имунитет са нужни 20-ина дни. И при към този момент разгърната циркулация на вирусите е евентуално човек да се болести и разболее, преди да е предпазен.

Д-р Николова подсети, че антибиотиците не лекуват грип, коронавирус и настинки и самолечението с тях е безусловно неефективно. Този клас медикаменти са предопределени за лекуване на усложнения  с бактериални инфекции.

На въпрос дали грипът има капацитет за съществени затруднения лекарката отговори, че все още измежду нейните пациенти няма случаи на пневмонии след грип. И се пошегува, че инфлуенцата може да докара до последствия за цялостен живот - ето, да вземем за пример, моят брачен партньор се срещна с мен във връзка на грип, и ето - и до момента би трябвало да си носи последствията от грипа, засмя се лекарката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР