Най-сериозни щети бурята от вчера следобед нанесе в областите Търговище,

...
Най-сериозни щети бурята от вчера следобед нанесе в областите Търговище,
Коментари Харесай

Комисии описват съборените покриви в Източна България

Най-сериозни вреди бурята от през вчерашния ден следобяд нанесе в областите Търговище, Разград, Силистра и Шумен, вреди има и в Смолян .

В Североизточна България имаше доста паднали дървета и пречупи клони, като обитаеми места останаха и без електрическо зареждане. Получени са сигнали за пречупени стълбове на електрическата мрежа и паднали дървета. По данни на ЕРП-Север през вчерашния ден вечерта в 88 обитаеми места са със затруднено електрозахранване.

Комисии ще обходят през днешния ден потърпевшите парцели в исперихското село Лъвино, област Разград , където провалите са най-вече след мощната стихия. В селото е оповестено отчасти бедствено състояние, по предварителни данни 150 къщи са останали без покриви и ток. Няма потърпевши хора, като се изключи една жена, която е прегледана в шуменската болница, откакто е потърпевша от паднало дърво в граската градина на Шумен. На територията и на село Тодорово има получени сигнали за паднали дървета

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще сложи постове в Лъвино, защото потърпевшите къщи са необитаеми и се нуждаят от защита, заяви БНР.

В - 51-годишен мъж в село Развигорово е бил покрит от паднала стена, умрял е на място. Мъж от Велики Преслав е умрял в покрайнините на града, откакто отишъл да посрещне животните си от паша. Предполага се, че е настъпил електрически проводник.

В област Силистра най-вече провали има в селата Долец, Прохлада, Колобър и Секулово, където са развалени над 100 покрива. На територията на региона имаше и обитаеми места без ел. зареждане.

В област Търговище бяха наранени селата Разделци, Добротица и Черна вода, където има десетки паднали дървета и клони.

В област Ямбол бурята мина по-слабо и с изключение на сигнали за липса на ток и паднали дървета, вредите са по-малко. Няма информация и за потърпевши хора.

В южната област Смолян са получени десетки сигнали за паднали дървета и прекратено електрическо зареждане. Няма данни за потърпевши хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР