Най-сериозна остава обстановката след пороите в Плевенско, където преля язовир

...
Най-сериозна остава обстановката след пороите в Плевенско, където преля язовир
Коментари Харесай

МВР с последни данни за критичната обстановка в страната

Най-сериозна остава ситуацията след пороите в Плевенско, където преля язовир Николаево и заля пътя за Ловеч. В общините Подем и Гулянци също ситуацията е съществено. Обобщението бе направено на следващото привикване на Националния спешен щаб под управлението на вътрешния министър Валентин Радев.

При него в съвещанието в Министерство на вътрешните работи участваха още вицепремиерът Красимир Каракачанов, екоминистърът, министрите на земеделието и районното развиване, шефът на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, кметът на София Йорданка Фандъкова и специалисти от Министерство на вътрешните работи. Направен бе разбор на ситуацията досега и подхванатите дейности, изслушани бяха отчетите на регионалните шефове в Северна България, която се оказа най-засегната от пороите. Равносметката досега сочи, че са получени над 160 сигнали за катастрофи на незабавния телефон 112.

Получените известия са най-вече за паднали клони и дървета, задръстени шахти на отводнителни канали, нараснало равнище на водата по уличната мрежа и наводнени приземни етажи на жилищни и публични здания. Към момента на територията на страната няма бедстващи и потърпевши хора.

На помощ на спасители и пожарникари от Плевенско са пристигнали и сътрудниците им от Пожарната във Велико Търново.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР