Най-радостното след безсънната нощ, която изкарахме е, че нивото на

...
Най-радостното след безсънната нощ, която изкарахме е, че нивото на
Коментари Харесай

Кметът на Катуница бесен пред БЛИЦ, посочи заради кого са под вода!

Най-радостното след безсънната нощ, която изкарахме е, че равнището на водата, която нощес скъса дига и преля, към този момент стартира да спада. Залети са над 1300 декара аграрни площи с подготвена за бране и пласиране продукция от дини, чушки, зеле.

На това разчитат и с това се прехранват дребните и междинните производители, това за тях е покруса,хората няма да имат прехранване. Категоричен съм, че за наводнението е отговорна Басейнова дирекция, която от 26 години не дава позволение да се почисти коритото на река „ Чая “. Това яростно разяснява пред БЛИЦ кметът на пловдивското село Катуница Красимир Юруков.

На въпрос на репортера ни за какво държавната институция не позволява разчистване на коритото, Юруков съобщи: Защото там работят постепенно, мислят още по-бавно и парфюмите им са от по 200 $ ". Кметът сподели още, че пътят Пловдив-Свиленград, който нощес беше застрашен от наводняване, е отчасти залят, само че водата и там към този момент се оттича.

Наводнени са и аграрни площи в село Ягодово, което се намира в прилежащата община Садово. За благополучие в региона към този момент спря да вали, хората си отдъхнаха, разяснява още Красимир Юруков.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР