Най-простата и бърза рецепта за ябълков пай ще победи дори

...
Най-простата и бърза рецепта за ябълков пай ще победи дори
Коментари Харесай

Ябълков сладкиш Три чаши-Смесете ябълки, тесто, бакпулвер, лимонов сок и сте готови

Най-простата и бърза рецепта за ябълков къс ще победи даже известната шарлота. Необходими са ви единствено три чаши артикули в състава, освен това евтини и налични, за това тесто просто би трябвало да смесите пълнежа.

Е, по-късно изчакайте, до момента в който авансово загрятата фурна приключи стартирания развой, подушете вълшебния мирис и сварете свеж чай.

Основното нещо са сочните ябълки, от тях зависи какъв брой сполучлива ще се получи тортата. Той е непрекъснато гальовен и апетитен и ще зарадва както феновете, по този начин и ценителите. Особено тези, които не са изключително запалени да бъркат с месене на тесто.

За благополучие има шедьоври- предписания, с които може да се оправи даже дете или човек, който в никакъв случай не е стоял до печката. Какво по-голямо благополучие от това да зарадвате околните си с ненадейно чаене? Само самия ябълков къс, който ще запълни скучните зимни дни с летни аромати.

За готвене:

чаша грис, мляко, пшенично брашно и захар; 5 ябълки; бакпулвер една и половина чаени лъжичка; масло 32-33 грама; 2-3 супени лъжици лимонен сок;

За украса се употребява пудра захар.

Процес на подготвяне

Измийте ябълките и избършете останалата влага, по-късно настържете в купа на едро ренде. Сместа се залива с лимонен сок. Всички сухи съставки се смесват в обособена купа: грис с брашно, захар и бакпулвер. В преносима форма от 20 см, пергамент, затрупан с растително масло. Изсипете четвърт от сухата примес в нея и я изравнете. Една трета от настърганите ябълки се слагат на повърхността. След това още веднъж една четвърт от сухата примес, още една трета от ябълките. Отново сухата примес, ябълките и последната, която слага сухия пласт. Разтопено масло в затоплено мляко, тази примес се излива отмерено върху повърхността на формата. За да сте сигурни, пластовете се пробиват с съчка на няколко места, тъй че течността да доближи до всички пластове.

Тортата се пече в продължение на 40-45 минути във фурната при 180 ° С. Преди да се извади от формата, тортата би трябвало да се охлади най-малко четвърт час. Отгоре се поръсва с пудра захар.

Тази торта на практика не съдържа мазнини, само че е толкоз нежна, че за нея не се изисква крем. Шик и красиво, наподобява впечатляващо на масата. Вкусно е и топло, и студено, и с мляко и чай. И най-важното е, че не се изискват специфични артикули.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР