Най-продуктивните хора имат определени навици в ежедневието си, които подхранват

...
Най-продуктивните хора имат определени навици в ежедневието си, които подхранват
Коментари Харесай

10 навика на продуктивните хора

Най-продуктивните хора имат избрани привички в всекидневието си, които подхранват триумфа им, написа Мениджър Нюз. Те знаят, че триумфът им стартира и свършва с психическото и физическото здраве, което съвсем напълно зависи от навиците им преди лягане.

Ето 10 неща, които сполучливите и суперпродуктивни хора вършат. Така те доближават топ 20 на най-добре печелещите хора в нашето общество:

1. Правят равносметка на деня си

Стийв Джобс беше мощен последовател на концепцията животът да се живее същински всеки ден. Той отлично го изясни, когато сподели: „ За мен няма значение да бъда най-богатият човек в гробищата. Да си лягам вечер, знаейки, че сме създали нещо прелестно - ето това има значение за мен. “

Всички съумели и богати хора преди да легнат да спят, мислят дали това, което вършат има значение. В края на всеки един ден, те мислят дали позитивно са съдействали нещо за света и дали постигнатите цели са част от цялостната им визия за триумф. По този метод възнамеряват по какъв начин да наблюдават напредъка си и си означават по какъв начин във всичко да дават най-хубавото от себе си.

Така че, през днешния ден, преди да заспите, прегледайте деня си, тъй като това ще ви накара да си изясните какво желаете и да ви стимулира да действате по задачите си.

2. Записват мислите си

Носителката на „ Еми “ и телевизионна водеща, Елън Дедженеръс, записвала мислите, възприятията и страстите си, когато била по-млада: „ Писането е пречистващо прекарване, тъй като посредством него изливате всичко и показвате най-хубавото от себе си. “

Суперпродуктивните и сполучливи хора си записват мислите, чувствата, възприятията и страстите. Опитват се да проучват по кое време и за какво нещо се е получило добре или не. Пишат, с цел да подобрят уменията си за мислене и комуникиране, и по този начин да бъдат по-добри водачи. Така че, като пропишете, може мисленето ви да стане по-остро, мозъкът да се избистри, отрицателната самооценка да утихне и да забелязвате единствено най-преобладаващите страсти денем. Писането в дневник може да ви разкрие нещо за вас или живота ви, на което до момента не сте обръщали внимание.

Хора като Теодор Рузвелт, Томас Джеферсън, Чарлз Дарвин, Бенджамин Франклин, Андрю Карнеги, Ралф Уолдо Емерсън и Уинстън Чърчил са си водели дневник. Защо и вие не опитате?

3. Заравят се в книги

Ето ви доказателство, че четящите хора са чудесни водачи. Милиардерът на Microsoft, Бил Гейтс, е буен четец. Всяка вечер преди да заспи, прекарва един час, четейки книги на най-различни тематики.

Много сполучливи хора по света са книжни плъхове. Четат най-малко по 10-20 минути преди да си легнат и се учат от това, за което приказват другите. Трупат знанията за това по какъв начин да бъдат добре готови да ръководят и стимулират екипа си и по какъв начин да построят бизнеси за милиони долари.

Друга огромна изгода от четенето всяка вечер е, че то усъвършенства умственото ви здраве в дълготраен проект.

4. Поставят си цели за идната заран

Когато толкоз доста неща ви се случват всекидневно, е доста елементарно да забравите какво се пробвате да постигнете. Ето за какво, преди да легнат, продуктивните хора си преглеждат графика и възнамеряват идващия ден.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР