Най-после ще можем да видим дългоочакваното холивудско продължение на филма

...
Най-после ще можем да видим дългоочакваното холивудско продължение на филма
Коментари Харесай

Излезе холивудското продължение на филма „Мъжете, които мразеха жените“

Най-после ще можем да забележим дълго чаканото холивудско продължение на кино лентата „ Мъжете, които мразеха дамите “. Великолепният трилър, приспособен по едноименния престъпен роман на шведския писател Стиг Ларшон, към този момент има своя шведска филмирана версия от 2009 година с присъединяване на Нуми Рапас и покойния вече артист Микаел Нюквист. Две години по-късно в кожата на аутсайдерката Лисбет влиза Руни Мара, спечелвайки си номинация за " Оскар " с ролята. Партнира й Даниел Крейг като проверяващия публицист от вестник Милениум, Микаел Блумквист.

Следва тежка рецесия в Холивуд, а милиони почитатели на превъзходната престъпна поредност " Милениум " останават в очакване, траяло с години. Наскоро Sony Pictures Entertainment показа първи филмов откъс от идния втори филм със заглавие " The Girl in the Spider’s Web ”.

Необходимо е да се означи обаче, че хронологично историята не следва книгите на Стиг Ларшон, както е във шведската версия. Новата лента се трансферира директно  на продълженията на романа, писани към този момент от Давид Лагеркранц, защото самият Ларшон почива преди да довърши поредицата (според значително клюки, той бива погубен точно поради тематиките, които преглежда в книгите си).

" The Girl in the Spider’s Web ” в действителност е по книгата " Милениум. Онова, което не ме убива ".

Ето какво гласи формалният синопсис, оповестен от издателство Colibri: 

За да оцелее, вестник „ Милениум “ обезверено се нуждае от финансова инжекция. За да избави вестника, журналистът Микаел Блумквист обезверено се нуждае от история. И тя се появява късно една вечер след телефонно позвъняване. В нея са забъркани американската Агенция за национална сигурност, американската компютърна компания „ Солифон “ и съветската мафия в противоборство с шведския топизследовател Франс Балдер, създал логаритъм за основаване на изкуствен интелект, дребния му наследник аутист Аугуст, момче с изключителни способности, чиновниците от шведската полиция Ян Бублански и Соня Мудиг, експерта по ИТ-сигурност Ед Нийдъм, младоците от Републиката на хакерите с колоритни имена като Чумата, Боб Песа, Маца… И най-много с добре познатата ни от трилогията на Стиг Ларшон суперхакерка Лисбет Саландер с прякор Осата. Появява се и един фантом от предишното – нейната сестра близначка Камила, с която я свързва дълбока ненавист. За да се снабдят с най-новите компютърни технологии, които биха им донесли големи облаги, киберпрестъпниците не се стопират пред нищо, даже пред ликвидиране. Докато не се сблъскват с гения на Аугуст и с гения на Лисбет. Лисбет, момичето, минало през пъкъла и траяло напред, младата жена, за която важи фамозната фраза на Ницше: „ Онова, което не ме убива, ме прави по-силен ”.

Филмът ще излезе на огромен екран у нас в края на октомври тази година. Да забележим първия филмов откъс:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР