Най-популярното в Русия приложение за съобщения Телеграм временно беше недостъпно

...
Най-популярното в Русия приложение за съобщения Телеграм временно беше недостъпно
Коментари Харесай

Телеграм изчезна в Русия, но Инстаграм мистериозно се върна

Най-популярното в Русия приложение за известия " Телеграм " краткотрайно беше недостъпно във вторник по необясними аргументи, като в това време блокирани при започване на войната в Украйна обществени мрежи като " Facebook " и " Инстаграм " мистериозно бяха възобновени на съветските консуматори.

Центърът за мониторинг на съветската социална информационна мрежа съобщи, че неговите експерти са записали " огромен срив " на " Телеграм ", макар че не е ясно на какво се дължи той.

" Работата на месинджъра на " Телеграм ", както и редица други услуги в Русия към този момент се възвръща ", се споделя в изказване на съветското цифрово министерство следобяд. Според ведомството срив на приложението е имало и отвън Русия.

" Работим по определяне на повода за случая ", се споделя в известието. Що се отнася до съветските телекомуникационни оператори, техните мрежи работят обикновено.

Кореспондентите на " Ройтерс " в Москва означиха спирания на " Телеграм ", YouTube и " ВКонтакте " - съветския вид на " Facebook ", за към 90 минути.

Скоро след спирането няколко блокирани преди този момент приложения за обществени медии, в това число " Инстаграм " и " Facebook ", внезапно станаха налични в Русия.

Репортерите на английската осведомителна организация оповестяват от Москва, че са могли да преглеждат " Инстаграм ", без да изискват виртуална частна мрежа (VPN) за първи път от началото на войната в Украйна, когато те бяха блокирани на територията на Русия.

Антон Горелкин, заместник-ръководител на парламентарната комисия на Държавната дума по осведомителна политика, сподели, че не е ясно какво е предизвикало спиранията на " Телеграм ", само че че би било неточност да се упреква страната, че се пробва да блокира осведомителни запаси преди президентските избори през март.

" Имаше и ще има такива произшествия по разнообразни аргументи - от човешка неточност до хакерска офанзива. Много по-важно е какъв брой време е належащо за премахване на повредата; от това зависи мащабът на вредите за съветската стопанска система ", разяснява Горелкин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР