Най-популярният бирен фестивал - Октоберфест, отваря врати в Мюнхен. По

...
Най-популярният бирен фестивал - Октоберфест, отваря врати в Мюнхен. По
Коментари Харесай

Нещо грандиозно започва в Германия

Най-популярният бирен фестивал - Октоберфест, отваря порти в Мюнхен. По традиция стартът се дава в 12 ч. локално време, когато кметът отвърта кранчето на първото буре с бира.

За празника мюнхенските пивоварни вършат специфична бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно наличие. Традиционно бирата се продава в еднолитрови халби.



Тази година милионите стичащи се фенове на бирата ще имат опцията да я вкусят на цена от 10,80 евро до 15,90 евро - повишаване с към 3,11% спрямо миналогодишното издание.



Развлеченията на феста включват увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други.



Както всяка година, на Октоберфест ще има засилени ограничения за сигурност. Допълнителни заграждения и видеокамери, повече служители на реда с камери, прикрепени към тялото им - това са единствено част от ограниченията за сигурност.



Тази година на фестивала се чака да дойде някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, откакто предходната година събитието беше почетено от Бил и Хилари Клинтън.



За първи път Октоберфест се организира на 17 октомври 1810 година в чест на сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия.



Тогава на мястото на днешния Октоберфест се организират конни надпревари.



През 1819 година градът взема решение Октоберфест да се организира всяка година. Постепенно се трансформира в огромен селскостопански панаир. Малко по малко се позволява продажбата на алкохол и храна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР