Най-популярната експортна руска стока изчезва от магазините в Европа, САЩ

...
Най-популярната експортна руска стока изчезва от магазините в Европа, САЩ
Коментари Харесай

Бойкот на руската водка по света

Най-популярната експортна съветска стока изчезва от магазините в Европа, Съединени американски щати и Австралия. Бойкотът е в символ на митинг против нашествието на Владимир Путин в Украйна. Финландия, Швеция и Астралия и някои щати в Съединени американски щати към този момент стопираха продажбите на съветска водка в комерсиалната мрежа.

Държавните компании, които дават отговор за продажбата на дребно на алкохолни питиета във Финландия и Швеция, оповестиха нощес, че са изтеглили всички съветски питиета от магазините, заяви Франс прес.

Финландското сдружение " Алко " (Alko) е спрял и от онлайн продажби съветския алкохол, поради „ шокиращата ” обстановка в Украйна, посочи говорителката Ану Коскинен. Компанията предлага над 11 000 артикули, трийсетина от които съветски. Мярката е алегорична, защото се отнася до 0,1 на 100 от оборота на " Алко ", само че е взета в символ на взаимност, както това по-рано направи ритейл  веригата " Ес " (S) – тя изтегли от продажба към 50 продукта.

В прилежаща Швеция веригата за алкохолни питиета " Системболагет " (Systembolaget) взе същото решение. Държавната компания реши неотложно и безсрочно да изтегли и да анулира презентации на съветски артикули.

Украинската диаспора в Австралия принуди най-голямата верига за продажба на алкохол " Индевър груп " (Endeavour group) да спре продажбата на съветска водка в своите магазини, включително и през доставка от разстояние.

Вълната от протест бе подета от някои американски щати още през уикенда. В Ню Хемпшир, където алкохолът и виното се продават в държавни магазини, губернаторът-републиканец Крис Сунуну разгласи в премахването на „ създадени в Русия и с съветска марка спиртни питиета от нашите магазини за алкохол и вино до друго разпореждане “. В Охайо, където страната подписва контракти с частни компании за търговия с алкохол, губернаторът Майк Деуайн, също републиканец, спря търговията на водка Russian Standard.

Л. Луиз Лукас, демократ в Сената на щата Вирджиния, приканва за „ унищожаване на цялата съветска водка и всевъзможни други съветски артикули “ от близо 400-те държавни магазина на щата.  А сенатор Том Котън, републиканец от Арканзас, написа в Туитър: „ Изхвърлете цялата съветска водка и дружно с амунициите и ракетите изпратете празните бутилки в Украйна, с цел да ги употребявате за коктейли Молотов ”.

Бордът за надзор на алкохола в Онтарио, най-населената провинция на Канада, също даде обещание, че ще отстрани „ всички артикули, създадени в Русия “ от своите над 600 магазина. Подобна мярка започнаха и в провинциите Манитоба и Нюфаундленд, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР