Уорън Бъфет е първият от глобалния елит, който открито признава,

...
Уорън Бъфет е първият от глобалния елит, който открито признава,
Коментари Харесай

Уорън Бъфет за ИИ и въпроса, на който и най-добрите икономисти нямат отговор от 100 години

Уорън Бъфет е първият от световния хайлайф, който намерено признава, че не знае доста за изкуствения разсъдък. Това е в унисон с дългогодишната му философия да заобикаля технологии, които са отвън подготвеност. Например, големият му дял в Apple, който е най-големият му дял от акции, даже и след ограничението му, се е появил по-скоро като просветление, обвързвано с потребителския триумф на компанията, в сравнение с като софтуерен залог, сподели той през уикенда на годишната среща на Berkshire Hathaway.

Но по време на деликатно следеното събитие в Омаха тази година милиардерът вложител и основен изпълнителен шеф и ръководител на Berkshire не можа да избегне тематиката за изкуствения разсъдък, която беше в полезрението на акционерите. Така че, на Оракула от Оклахома му се наложи да отговори на няколко въпроса, написа CNBC.

Наричайки изкуствения разсъдък фундаментален, Бъфет в това време съобщи, че тази технология е като " джин " - един път пусната от бутилката, тя може да има пагубни последствия. Сред най-големите закани съгласно него е всеобщата дарба за машинация, допустима с помощта на ИИ, до опасността от теоретичен пробив, равностоен на нуклеарните оръжия по непредвидени последствия и риск за човечеството. И има най-малко един въпрос, сподели Бъфет, на който никой не може да отговори, когато стане дума за въздействието на ИИ върху света, по този начин, че да промени живота на всеки човек всекидневно. Това е въпрос, който от 100 години тормози най-хубавите икономисти, акцентира вложителят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР