Най-отявленият критик на Кремъл Алексей Навални призова Запада да наложи

...
Най-отявленият критик на Кремъл Алексей Навални призова Запада да наложи
Коментари Харесай

Навални: Западът санкционира само 1/4 от руските олигарси

Най-отявленият критик на Кремъл Алексей Навални прикани Запада да наложи по-строги наказания на съветските олигарси поради продължаващата война на Москва против Украйна, оповестява ДПА.

" Нека не забравяме - глобите са нужни, с цел да принудят агресора да приключи войната, да му окажат напън. А тук има комплицирани решения ембаргото върху петрола и газова. Но има и в действителност елементарни - лични наказания ", показва той в апел от затворническия лагер, където излежава дълга присъда.

Те не изискват нищо друго с изключение на политическа воля, акцентира Навални.

Той разкритикува обстоятелството, че до момента в който ръководителят на държавната " Роснефт " Игор Сечин е в листата със наказания на Европейски Съюз, само че шефът на газовия колос " Газпром " Алексей Милер не е.

Навални уточни, че милиардерът Роман Абрамович - някогашен притежател на британски футболен клуб Челси, не е включен в санкционния лист на Съединените щати.

От 200-те души, посочени като най-богатите руснаци от списание " Форбс ", едвам 1/4 са включени в санкционните описи на Запада, твърди опозиционерът.

Навални беше наказан условно на два пъти и беше упрекнат за многократни нарушавания на изискванията за изтърпяване на присъда по делото " Ив Роше ". През 2020 година Навални беше токсичен с нервнопаралитичен сътрудник по време на предизборно пътешестване в Сибир, съгласно разбор, осъществен от голям брой европейски медицински институции. След месеци на лекуване в Германия, той беше задържан за нарушавания на условно освобождение, когато се завърна в Русия при започване на 2021 година

На 24 май 2022 година Московският градски съд удостовери присъдата на Лефортовския съд на Москва против Навални по ново дело за пренебрежение към съда и машинация. Той беше наказан на девет години колония със непоколебим режим, приет за отговорен за машинация при набиране на средства за предизборна акция и засегнатост на арбитър. Съдът също го осъди на една година и осем месеца ограничаване на свободата след освобождението му от колонията и санкция от 1,2 милиона рубли (39 600 лв).

След нахлуването в Украйна Кремъл форсира траялата си десетилетия акция за потушаване и заглушаване на вътрешната съпротива на Русия. Навални се разгласи против войната, атакувайки Путин по време на явяване в съда и назова нашествието " глупава " и " построена върху неистини ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР