Най-оспорваната битка за титлата в Световния рали шампионат (WRC) в

...
Най-оспорваната битка за титлата в Световния рали шампионат (WRC) в
Коментари Харесай

Танак, Ожие и Нювил подновяват спора си във WRC

Най-оспорваната борба за купата в Световния рали шампионат (WRC) в последните години ще бъде възобновена този уикенд с рали Финландия. Лидерът От Танак (Toyota), шесткратният първенец Себастиен Ожие (Citroen) и Тиери Нювил (Hyundai) се борят за всяка точка от началото на сезона. Така след паузата по средата на акцията тримата са разграничени от едвам седем точки. Танак с три победи за сезона е окупирал първата позиция, следван от двукратния победител този сезон Ожие с пасив от четири точки, а Нювил е на още три обратно, също с две победи.

Рали Финландия е най-бързото съревнование от календара на WRC. Копринена настилка, скокове и слепи завои провокират водачите да покажат точност и храброст.
‘Big three’ resume thrilling title fight - https://t.co/3Wp99juaDI pic.twitter.com/uetMnJl0fT
— World Rally Championship (@OfficialWRC) July 31, 2019
Танак ще желае реванш след техническата щета в автомобила му на самия край на рали Италия преди почивката. Ожие има разполагаем нова предна ос на автомобила си, която би трябвало да помогне с салдото на колата, а Нювил стана татко за първи път по време на лятната пауза. Ф1 водачът на Торо Росо Данийл Квят завоюва подиум в Германия ден, откакто стана татко, тъй че бащинството може да се окаже спомагателна мотивация и за Нювил този уикенд.

#WRC #RallyFinland
1-4 August

All 23 stages will be LIVE on https://t.co/twccZ0hRvh #WRCLive pic.twitter.com/DubAnVc9ky
— World Rally Championship (@OfficialWRC) July 30, 2019
Рали Финландия стартира с махленски стадий в четвъртък вечер, след който за целия уикенд водачите ще преминат през още 22 скоростни прави и 307.58 спортни километри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР