Най-новото северняшко попълнение на книжния пазар е романа Бездна(Емас) от

...
Най-новото северняшко попълнение на книжния пазар е романа Бездна(Емас) от
Коментари Харесай

Исландската кралица на криминалето с нов трилър

Най-новото северняшко попълнение на книжния пазар е романа Бездна(Емас) от исландската престъпна писателка Ирса Сигурдардотир. Ирса се трансформира в една от обичаните авторки на бг читателите - на пазара към този момент участват предходните три книги за полицейския следовател Хюлдар и детската психоложка Фрея "ДНК ", "Водовъртеж " и "Изкупление ". И в този момент с "Бездна " продължава поредицата ѝ атмосферни, психически полицейски следствия в Рейкявик.

Кралицата на престъпния разказ на Исландия Ирса Сигурдардотир ни сервира „ Бездна “ – четвъртия случай за комисар Хюлдар и детската психоложка Фрея от поредицата, преведена на 35 езика и продадена в 3 милиона екземпляра. Брутално ликвидиране. Смъртоносно възмездие. И едно дете, което държи ключа към тайните от предишното...Насред назъбено, безрадостно поле от лава наоколо до Рейкявик се въздига Скалата на обесения.

Някога там са се изпълнявали изтезания, само че в този момент е атракция за туристите. Докато една заран скалата не се озовава още веднъж с отминалото си злокобно предопределение и млад, състоятелен вложител е открит обесен. иронът, забит в гърдите на мъжа, разсейва всяко подозрение за самоубийство. И това надалеч не е най-фрапиращото в тази ситуация – полицията открива 4-годишно момченце в жилището на убития.

То няма пояснение по какъв начин се е озовало там, следователите не съумяват да открият връзка сред него и жертвата, нито да издирят родителите. Но рисунките, излизащи отдолу под детската ръчичка, са явен знак, че е станало очевидец на нещо ужасяващо...

Комисар Хюлдар поема по петите на килъра, психоложката Фрея – по тези на фамилията на момчето, и мистерията се разпростира, обагрена с принуждение, самоувереност и отплата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР