Най-новото попълнение на Милан Тижани Райндерс беше официално представен пред

...
Най-новото попълнение на Милан Тижани Райндерс беше официално представен пред
Коментари Харесай

Райндерс обясни защо е избрал Милан пред Барселона

Най-новото попълнение на Милан Тижани Райндерс беше публично показан пред медиите в Италия като футболист на “росонерите ”. Нидерландският халф описа за своите футболни характерности и призна, че диалог с основния скаут Жофре Монкада и наставника Стефано Пиоли му е оказал помощ да избра миланския гранд пред Барселона.

  “Разбира се, че посрещането на почитателите беше красиво, това не прави горделив. Първите ми дни тук бяха много положителни. Имах някои положителни диалози с Пиоли и новите ми съотборници. Веднага се почувствах като вкъщи си. Гледал съм клипове на някогашните нидерландски халфове на Милан, когато бях по-малък. Все още ги виждам от време на време, тези футболисти са страхотни. Това, което са създали за клуба, е необикновено и именито. Не желая да се съпоставям с тях, само че се надявам, че ще реализира положителни неща тук, в Милан. Аз съм футболист, който играе сред двете наказателни полета. Харесва ми да нападам, само че също по този начин мога да оказвам помощ в отбрана при потребност. Моите качества обаче са по-офанзивни и са свързани със основаването на положения. 

Това, че отхвърлих на Барселона? Още първоначално организирах няколко положителни диалога с Монкада и Пиоли по отношение на стила на игра и техните упования към мен. Това направи избора ми по-лесен, като ще играя за един прелестен клуб. Нидерландският футбол е доста по-свободен във връзка с позиционирането. Тук, в Серия " А ", мога да се концентрирам повече върху тактическия аспект и също по този начин да стана по-завършен състезател. Пиоли желае да играе с двама офанзивни халфове, които са способни да основават положения. Ако някой халф тръгне напред, останалите полузащитници би трябвало да останат по-назад. Трябва да намерим салдото, като ще използваме тренировките за това. Тюн Копмайнерс (неговия съотечественик в Аталанта - б.р.)? Не мисля, че си приличаме. Той е малко по-различен и е по-скоро физически състезател. Аз съм по-креативен, като ще сътворявам положения и ще дриблирам.

Преди два сезона много постоянно влизах като запаса, а през предходната акция натрупах огромна убеденост от мачовете ми като титуляр. Също по този начин съотборниците ми постоянно ми подаваха топката, което беше повратната точка за придобиването на самочувствие. Най-важното ми качество е основаването на положения, без значение дали става въпрос за подавания, или за дриблиране. Трябва да се оправям в Милан по този начин, както и в АЗ Алкмаар. Зеедорф беше превъзходен футболист, който доста харесвах, само че е мъчно да сравняваш разнообразни играчи. Тук виждам футболисти като Рафаел Леао и Тео Ернандес, с които нямам самообладание да играя. Мисля, че прехвърлянето ми е идната стъпка, с цел да се развия още повече. Разбира се, имах много добър сезон с АЗ Алкмаар, само че виждам идването ми тук като вярната стъпка за моето развиване и устрема ми да спечелвам титли ”.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР