Най-новото попълнение на Левски - Николай Михайлов, говори пред медиите

...
Най-новото попълнение на Левски - Николай Михайлов, говори пред медиите
Коментари Харесай

Ники Михайлов: Тук съм в името на Левски и няма да си тръгна, трябва да се вземат мерки

Най-новото попълнение на Левски - Николай Михайлов, приказва пред медиите след днешната подготовка на отбора. Той разкри, че е приел офертата на сините в името на Левски и няма желание скоро да си потегля от клуба, а мястото на тима е най-малко в групите на Лига Европа. Стражът е безапелационен, че 10 години без трофей са прекомерно доста за подобен огромен клуб и би трябвало да се вземат ограничения в тази посока.

“Днес организирах втора подготовка с Левски. Вкъщи постоянно е хубаво, усещам се супер. С някои момчета се познаваме, с другата част - не. Запознахме се. Всичко върви по проект. С всеки минал ден се усещам все по-добре. Работим крепко, с цел да отидем там, където би трябвало да бъдем.

За два дни е доста мъчно да усетя атмосферата. Като минат десетина дни, ще забележим по какъв начин са нещата. Това, което виждам, е, че има един обединен колектив. Важното е да вземем трите точки през уикенда, да вървим мач за мач и да не губим точки против непретенциозни противници. Програмата е в интерес на Левски и не би трябвало да изоставаме от тимовете на първите две места.

 Тренировка на Левски @@@

Винаги съм казвал, че конкуренцията е здравословна. Има си спортно-техническо управление, то взема решение кой ще бъде в групата и кой ще пази. Работя по самостоятелна стратегия, упражнявам по два пъти дневно. Със сигурност няма да бъда подготвен за идващите два мача. Гледам ден за ден и седмица за седмица. Тук съм да оказа помощ с каквото мога на другите вратари. Тук сме пристигнали в името на Левски. Да оказваме помощ и тимът да върви нагоре. Конкуренцията е здравословна. Това е хубаво. Работим крепко и треньорите да му мислят.

Не желая да споделям по кое време ще играя. Когато се усещам подготвен и достигнем кондиционното равнище, което сме заложили с докторите и треньорите, тогава ще преценим на момента. Мисля, че едни 10 дни ще ми трябват сигурно. Пет месеца единствено самостоятелни тренировки и две седмици тренировки с тим не е задоволително.

 Тренировка на Левски @@@

Като дойдат формалните мачове, би трябвало да съм подготвен на 100%. Не мога да пожертвам със себе си, да пожертвам с името на Левски”, сподели Михайлов, който призна, че е разговарял за завръщане на “Герена” още няколко пъти.

“Разговарях с Левски и преди две години, и предишното лято, а със Спас Русев при започване на това лято. Имахме разнообразни визии за нещата, само че сега и двете страни бяхме склонни да се разберем в името на Левски и да оказа помощ с каквото мога.

Естествено, че съм въодушевен. Аз съм младеж на Левски. Дошъл съм тук, с цел да оказа помощ. Никога не е ставало въпрос какъв брой ще ми е контракта, при какви условия ще си потегли, финансови параметри… Договорът се забави, тъй като имаше да се доуточнят някои неща с някогашния ми клуб. В България всеки разбрал-недоразбрал, само че написа всевъзможни небивалици. С господин Русев се разбрахме за 10 минути. Рано или късно всеки се завръща в българската реалност. Всичко е орис. Неслучайно съм се върнал. Левски има положителни футболисти, треньори и експерти. С поддръжката на тази велика аудитория се надявам идващия сезон да реализираме триумфи. Защото ми звучи малко несериозно подобен популярен клуб да няма трофей 10 години.

Левски всяка година е кандидат за купата, тъй като това е ДНК-то на клуба. През последните 7-8 години хегемон е Лудогорец. Добри футболисти, добра организация… Няма какво да го разясняваме. Хората знаят какво вършат и нещата им се случват. Но това не значи, че ние няма да им се противопоставим и да се борим до последния момент”, сподели юношата на сините, след което продължи:

 Тренировка на Левски @@@

“Разбрали сме се с господин Русев до лятото. След това имам ангажимент за още 2 години. Нямам желание да си потеглям от Левски. Левски ми даде доста, аз се отплатих тогава. Сега е пристигнало времето, очевидно, отново да дам всичко за Левски и да се надявам, че отново ще се отплатя лятото или когато и да било. Футболът е бизнес. Надявам се в крайния случай Левски да е благополучен от моето привличане.

Последните години Левски се пада с непретенциозни отбори в Европа, само че се вършат мачове под равнището на клуба. Не съумяваме да отстраняваме обикновени тимове. Но в този момент има много положителни чужденци, един доста добър треньор и се надявам да се направи едно ядро, най-вероятно ще има нови попълнения, и лятото да сме изцяло подготвени.

Онова време тимът беше необикновен, постигнахме неповторими триумфи. Не може това да се случва всяка година, само че стана прекомерно дълго без трофей. Със сигурност би трябвало да се вземат ограничения, тъй като мястото на Левски е всяка година да се бори за първенец и за купата. Да печели титли и да играе най-малко в групите на Лига Европа, тъй като Левски е добър европейски отбор”, приключи Михайлов, връщайки се към триумфите на сините от преди повече от 10 години, когато той бе 17-годишен, само че въперки това записа много публични дуели под рамката на вратата.

фотоси: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР