Най-новото попълнение на Левски Мартин Полачек с фигурата си напомня

...
Най-новото попълнение на Левски Мартин Полачек с фигурата си напомня
Коментари Харесай

Новият вратар на Левски: Вдигам 135 килограма от лежанка!

Най-новото попълнение на Левски Мартин Полачек с фигурата си припомня по-скоро на телохранител на дискотека в сравнение с вратар. Въпреки че по-голяма част от кариерата си е прекарал по терените на Чехия и Словакия, където става първенец със Слован Братислава, най-голямо развиване до момента претърпява в полския Заглембие Любин, където за два сезона и половина изиграва 87 мача.

 Снимка 362718
Източник:

Словакът доста обича историята, изключително интервала на античния Рим. " Когато през 2014 година спечелихме шампионската купа на Словакия със Слован Братислава, клубният фотограф направи фотосесия на тима. Аз избрах да се облека като гладиатор. Гладиаторите са били воини, които са били в положение да посветят живота си в името на успеха. Аз също ежедневно упражнявам и давам всичко от себе си, с цел да мога по време на мача да бъда като гладиатор - мощен, самоуверен и с бърз инстикт ", споделя Полачек.

Публикация, споделена от Martin Polaček (@martin.polacek) на Юни 12, 2018 в 9:16 PDT

Когато е на седем години, родителите му го завеждат на подготовка в родния Прешов. В първия си мач Мартин играе като нападател. " След мача запитах татко ми какво мисли за моята игра? Отговори ми, че за мен ще е по-добре, в случай че застана на вратата... Той е някогашен вратар, брат ми също е вратар, тъй че това при нас е фамилна традиция ", спомня си той.

През юли 2015 подписва тригодишен контракт с полския Заглембие Любин като свободен сътрудник. " Взеха ме за втори вратар, само че треньорите ми дадоха обещание, че в случай че съм във форма, ще получа своя късмет. И животът написа Този сюжет ", споделя Полачек. В мача от 15-ия кръг против Висла Краков титулярът Конрад Форенц получава червен картон и тогава словакът заема мястото му, което повече не отстъпва.

Публикация, споделена от Martin Polaček (@martin.polacek) на Юни 11, 2018 в 11:43 PDT

Интересно е да се спомене, че високият 198 см и тежащ към 100 кг мускулест вратар е най-силният футболист на поста си в света. Това е съгласно основателите на играта FIFA 16. " Именно тази мощ ми оказва помощ да преобладавам при центриранията, а високият растеж ми дава огромно психическо преимущество в дуелите със противниците ", твърди Полачек.

 Снимка 362430
Източник:

През есента на предходната година в Заглембие Любин е съотборник с нападателя на Лудогорец Якуб Шверчок. Двамата постоянно ще помнят мача от втория кръг на полската Екстракласа на 24 юли 2017 против Шльонск Вроцлав, когато Шверчок вкарва победния гол за 1:0 в 90-та минута, а Полачек е определен за " Играч на мача ", което по-късно му се случва още няколко пъти.

Публикация, споделена от Martin Polaček (@martin.polacek) на Фев 18, 2017 в 4:17 PST

На тренировките на Заглембие Полачек върви с колело. " Полската Екстракласа изобщо не може да се съпоставя със словашката лига. В Полша равнището на футбола е доста по-високо, има доста красиви игрища и мачовете провокират огромен интерес. Когато играехме с Висла в Краков, то на трибуните се събираха по 20 000 последователи. Често се случва толкоз хора общо да участват на всички мачове от даден кръг в словашкото състезание ", споделя вратарят.

Почти двуметровият великан се отличава освен със своите габарити, само че и с персоналните си достижения като статистика. В полската Екстракласа точно той е преди всичко след вратарите при % на избавени удари. Например в един мач от 33 изстрела на противниковите играчи е избавил 29, което дава 87,9% успеваемост. " Винаги се старая да избавям колкото се може повече топки, тъй че моите бранители да имат, колкото се може по-малко работа. Рефлексът ми също не е доста неприятен ", смее се Мартин.

Публикация, споделена от Martin Polaček (@martin.polacek) на Май 3, 2016 в 9:43 PDT

" От лежанка подвигам 135 кг. Целта ми не е да развъртвам мускулите. За мен заниманията във фитнеса оказват помощ за цялостното развиване на тялото ", изяснява Мартин.

" Фен съм на кросфита - боготворя да упражнявам. Преди най-вече обичах да подвигам тежести, само че в един миг те започнаха да забавят рефлекса ми. Затова в последно време избирам да върша извършения като употребявам тежестта на личното си тяло. Искам да си поправя динамичността, а не да натрупвам мускули ", изяснява Полачек.

 Снимка 362524
Източник:

Словакът обича да качва в Инстаграм къси филмчета, на които демонстрира да вземем за пример по какъв начин тренира. Веднъж в гората с покачване на дървени трупчета. Друг път като премята 250-килограмова гума на трактор.

Публикация, споделена от Martin Polaček (@martin.polacek) на Ное 15, 2015 в 11:33 PST

" Способен съм да се оправям и да упражнявам без професионални уреди. Надявам се, че с това ще стимулирам всеки да работи над личното си тяло ", споделя словакът.

* - заглавието е на ТОПСПОРТ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР