Най-новото попълнение на Добруджа 07 Давиде Ковач даде първото си

...
Най-новото попълнение на Добруджа 07 Давиде Ковач даде първото си
Коментари Харесай

Давиде Ковач: Суперлигата е едно от най-силните първенства

Най-новото попълнение на Добруджа 07 Давиде Ковач даде първото си изявление пред добричките медии. В ролята на преводач от сръбски влезе капитанът на тима Велизар Чернокожев. 19-годишният посрещач, който е капитан на младежкия народен тим на Сърбия до 20 години идва от Кастелана Гроте, Италия, тим, който играе в Серия А и е наследник на олимпийския първенец от Сидни 2000 година с тима на някогашна Югославия Слободан Ковач. Бащата на Давиде е също по този начин доста сполучлив като треньор. Работил е в Перуджа, където е бил ментор и на Вили Чернокожев, а по-късно двамата са били дружно и в турския Халкбанк. Водил е националните гарнитури на Иран и Словения. Три пъти е избиран за най-хубав треньор в Сърбия и два пъти е притежател на тази влиятелна премия в Италия. Затова и Давиде влиза във волейболната зала в напълно ранна възраст, още повече, че и майка му Таня също е волейболистка.

Давиде Ковач е бил играч на Раднички (Крагуевац) през сезон 2015/16, Партизан (Белград) през сезон 2016/17, Ниш – през 2017/18. Следват няколко месеца престой в Италия и Кастелана Гроте, а в този момент сръбският гений е състезател на Добруджа 07. Той е доста впечатлен от италианската Серия А, където е имал опция да играе със и против европейски и международни звезди и се надява един ден още веднъж да има опция да се върне в едно от най-силните шампионати на света.

Момчето си спомня Балканиадата преди две години в Добрич, когато той бе част от юношеската гарнитура на Сърбия. Сега е прелестно сюрпризиран от изискванията в Добрич, от това, което предлага хотел Изида, хостела, където са настанени и се усеща като вкъщи си, а неговите нови съотборници са го приели доста задушевно и му оказват помощ във всичко. Твърди, че българската Суперлига е една от най-силните на Балканите и че е удовлетворен да има опцията да играе в нея. Също по този начин признава, че не е елементарно да си наследник на подобен огромен волейболист, тъй като е неизбежно сравнението с него, само че той ще работи интензивно, с цел да е заслужен наследник на татко си, с който доста се гордее и всекидневно може да се учи от него и неговите препоръки като татко и треньор.

В края на диалога Велизар Чернокожев добави, че възможностите на Добруджа против Нефтохимик в неделя, 20 януари, са 50:50, както и против всеки различен тим в България. Ако играем изчистени от неточности и си създадем всички обстановки – можем да бием всеки тим. Важно е моментното положение на всеки тим преди дадения мач. Ще забележим в неделя, приключи Вили и предложения публиката в зала Добротица, тъй като тя постоянно е пособия доста на тима.

dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР